fbpx
Blog, Bronhoklir

21 mai, Ziua Mondială a Ceaiului

Nu poți face rost niciodată de o ceașcă de ceai suficient de mare pentru a mi se potrivi mie.” – Clive Staples Lewis

Organismul uman este 70% apă, ceaiul este 95% apă, iar peste 40 % din români beau zilnic ceai… deci, se poate spune că suntem și ceai, deși într-un procent mic? De când pandemia a modificat stiluri și ritmuri de viață, munca de acasă a ajutat la transformarea ceaiului într-un tabiet. La nivel mondial, sunt băute 4 miliarde de căni de ceai pe zi, conform WSJ. De ce este ceaiul a doua cea mai consumată băutură, după apă? Este vorba despre sentimentul plăcut al preparării ceaiului și consumării lui într-un cadru confortabil. Este cald, este aromat și poate influența pozitiv starea de spirit. Ceaiul este o băutură minunată, care vine într-o varietate de arome și particularități. A fost întrebuințat pentru orice, de la o simplă băutură la micul dejun până la elementul central al anumitor ritualuri sociale și religioase. Ziua Mondială a Ceaiului sărbătorește această băutură fantastică și lista aparent nesfârșită de efecte benefice pe care le poate avea.

 

Istoria ceaiului

Originea plantei de ceai poate fi trasată în partea de sud-est a Asiei, în vreme ce autorii primei întrebuințări a ceaiului au fost chinezii din provincia Yunnan, folosindu-l atât la prepararea băuturilor cât și a mâncărurilor. Avâd o importanță centrală pentru civilizațiile asiatice, ceaiul a alimentat numeroase legende despre descoperirea sa. Legenda chineză spune că împăratul Shennong a descoperit ceaiul în timp ce bea dintr-un bol cu apă fierbinte la umbra unui copac, ale cărui frunze s-au scuturat în bolul împăratului, făcând culoarea și aroma apei să se schimbe.

CITEȘTE TOT ARTICOLUL PE BLOGUL BRONHOKLIR

Previous ArticleNext Article

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *