fbpx
Blog, Refenum Ice

A face sport sau a face sport corect?

Adoptă un stil de viață sănătos

Ai hotărât că în viața ta este nevoie de o schimbare și îți dorești adoptarea unei alimentații sănătoase, precum și a activității fizice? Intenția este bună, însă în rândurile următoare îți expunem aspecte pe care este posibil să nu le fi luat în considerare.

În cazul în care ți se oferă indicații sau sfaturi din partea unor persoane, verifică dacă acestea dețin cunoștințe în domeniu. Îți recomandăm să verifici informațiile primite și să ajungi la propriile convingeri prin interdemiul cercetării. Antrenează-te corect și nu ezita în a cere explicații atunci când o persoană îți oferă indicații.

Execută corect

În cadrul unui antrenament, alegerea greuăților pentru execuție este raportată la executarea corectă a mișcărilor. Cum scopul tău este sănătatea, indiferent de exercițiile pentru care optezi, mișcarea trebuie să fie executată corect, menținând o poziție a corpului corectă, protejând coloana și articulațiile. De asemenea, orice antrenament trebuie raportat la propria persoană. Tocmai de aceea trainerii și medicii au un rol esențial în dictarea tipului de antrenament ți se potrivește. Jogging-ul îți poate afecta articulațiile, în timp ce un antrenament suprasolicitant la sală îți poate afecta mușchii. Trainerul personal îți recomandă un set de exerciții în funcție de metabolismul tău, greutatea, forța și capacitatea, personalizându-ți astfel antrenamentul. De asemenea, antrenamentul trebuie să fie unul periodicizat și organizat, încât să ajungi să îți atingi obiectivul.

O greșeală des întâlnită în rândul celor dornici de o schimbare rapidă este ignorarea recuperării și exagerarea antrenamentelor. În acest sens, somnul de noapte are o importanță majoră, pentru o recuperare fiind recomandate între șase și opt ore de somn.

Corpul tău funcționează într-un mod complex și trebuie să înveți să „asculți” ce îți spune. Semne precum oboseala, lipsa de tonus sau dureri trebuie ascultate. Respectă-ți corpul, iar dacă apar orice fel de dureri, consultă un medic specialist.

Ai grijă la alimentație

Amintește-ți constant care este scopul pentru care ai început acest proces. O alimentație sănătoasă nu înseamnă o alimentație fără gust sau identică mereu, sunt numeroase rețete sănătoase și gustoase. Într-un stil de viață sănătos o alimentație echilibrată este cheia, atât timp cât îți respecți corpul.

Obișnuiește-te cu noua viață, îmbunătățește-ți alimentația, cercetează domeniul și informațiile disponibile, permite-i corpului să reacționeze și pe urmă analizează ce suplimente ar putea veni în ajutorul tău. Caută informații potrivite, respectă dozele recomandate și ține minte mereu că sănătatea e principalul tău scop.

Așadar, alimentația, odihna și corectitudinea executării exercițiilor sunt elemente esențiale în demersul către o viață sănătoasă. Iar dacă pe parcursul acestui proces ajungi să te confrunți cu febra musculară, Refenum Ice este gelul cu efect local de răcire, care calmează durerile musculare şi articulare, reduce inflamaţia asociată febrei musculare, entorselor, fracturilor şi altor traumatisme minore.

Previous ArticleNext Article

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.