fbpx
Blog, Virasoothe

A început școala. Vacanța când începe?

Vacanță?

Nici nu a început bine noul an școlar și copiii se gândesc deja la vacanță. Ei bine, dacă nu știai, primul semestru se va încheia pe 20 decembrie 2019, iar cel de-al doilea semestru va începe pe data de 13 ianuarie până pe data de 12 iunie 2020. Cursurile anului școlar 2019-2020 se vor dispune pe o durată de 35 de săptămâni. Vacanțele tuturor elevilor din toate ciclurile de învățământ au următorul program:

  • vacanţa de iarnă: 21 decembrie 2019 – 12 ianuarie 2020;
  • vacanţa de primăvară: 4 aprilie – 21 aprilie 2020;
  • vacanţa de vară: 13 iunie – data din septembrie 2020 la care vor începe cursurile anului şcolar 2020 – 2021.

În perioada 26 octombrie-03 noiembrie 2019, clasele din învățământul primar și grupele din învățământul preșcolar beneficiază de încă o săptămână de vacanță în plus.

Riscurile reintrării în colectivitate

Însă, trebuie să iei în considerare faptul că reintrarea în colectivitate presupune aceleași riscuri ca în toamnă. Virusul Varicelo-Zosterian poate fi contactat cu ușurință de copiii care nu au fost imunizați împortiva bolii prin vaccinare sau care nu au avut niciodată această boală. Astfel, sunt expuse riscului de a face varicelă persoanele care intră în contact cu o persoană care are varicelă. Reține că varicela este contagioasă chiar înainte cu o zi sau două de apariția primelor erupții, astfel că nu este întotdeauna ușor să identifici persoanele infectate.

Varicela se caracterizează prin apariția stărilor de: indispoziție, inapetență, astenie, cefalee ușoară, febră moderată (38°C), dureri musculare și, mai ales, prin senzația de mâncărime. Pruritul este cel mai deranjant simptom, crescând riscul de infecții locale, în urma cărora pot rămâne cicatrici definitive.

ViraSoothe este un gel răcoritor, ce folosește tehnologia OsmoCare, care rehidratează și răcorește pielea, calmând pruritul și senzațiile neplacute din varicelă. Virasoothe ajută la întreruperea ciclului: prurit-scărpinat-infecție, ceea ce permite vindecarea naturală a pielii și reduce apariția cicatricilor definitive. Virasoothe este un gel inodor, incolor – nu lasă urme pe tegumente și poate fi utilizat începând cu vârsta de 6 luni. Virasoothe Gel sau Spray Gel poate fi achiziționat din farmacie.

Previous ArticleNext Article

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.