fbpx
Blog, Proenzi

A venit iarna! Află de ce ne dor articulațiile la frig/rece!

Fiecare schimbare de anotimp ne poate influența starea de sănătate. Atunci când vine iarna și frigul se instalează, unele persoane se confruntă cu dureri de articulații. Aceste probleme medicale nu sunt deloc întâmplătoare și au legătură directă cu presiunea aerului, care poate aduce anumite modificări ale felului în care organismul funcționează. Mai multă mișcare sau suplimentele care ajută la menținerea sănătății articulațiilor pot fi benefice pentru a scăpa de durerile de oase și de articulații.

Presiunea atmosferică afectează articulațiile

Fiecare schimbare a vremii este resimțită din plin de corpul nostru. Iar persoanele care se confruntă cu probleme reumatice știu cel mai bine atunci când aerul își modifică presiunea, pentru că durerile de oase și articulații se intensifică. Presiunea aerului influențează celulele corpului, mușchii, oasele și articulațiile, este concluzia la care au ajuns cercetătorii care au realizat un studiu legat de felul în care starea vremii, mai ales pe timp de iarnă, îi afectează pe pacienții reumatici. „Datele ne arată că persoanele cu osteoartrită suferă de dureri de articulații atunci când presiunea aerului scade”, se arată în cercetarea publicată de Biblioteca Națională de Medicină a Institutului Național de Sănătate Publică din SUA. De asemenea, nu doar presiunea scăzută a aerului poate provoca dureri de articulații, ci și temperaturile scăzute înregistrate în timpul sezonului rece pot contribui la apariția acestora.

Putem calma durerile de articulații cauzate de vreme?

Sub influența directă a vremii, multe persoane se confruntă cu dureri articulare. În momentul în care anotimpurile se schimbă, iar vremea se încălzește, problemele provocate de vremea rece dispar de la sine. Până atunci, oamenii care se confruntă cu dureri de articulații din cauza frigului trebuie să găsească soluții pentru a le ameliora. De cele mai multe ori, exercițiile de fizioterapie sau unele tratamente cu efect analgezic pot fi benefice pentru ca intensitatea durerilor de articulații, provocate de vremea de afară, să scadă. Fizioterapia poate fi combinată cu suplimentele care susțin buna funcționare a organismului. Complexul de nutrienți cu absorbție ridicată pentru articulații din compoziția Proenzi poate ameliora senzația de durere la nivelul articulațiilor generată de frig și de temperaturile scăzute.

Cum îți poți proteja articulațiile pe timpul iernii?

Putem ameliora senzația de dureri resimțită la nivelul articulațiilor pe timpul sezonului rece. Iată câteva sfaturi ce pot avea acest efect:

Faceți exerciții fizice – mișcarea este benefică pentru întreg organismul, chiar și pentru articulații. Atunci când vă confruntați cu dureri de articulații, faceți câte 15 minute de exerciții fizice pe zi. Intensitatea mișcării nu este importantă. Astfel, puteți merge pe jos, cu bicicleta sau puteți alerga în parc. Este important ca înainte de orice efort fizic să vă încălziți mușchii și articulațiile preț de câteva minute.

Asigurați organismului o temperatură optimă – pentru a face față durerilor articulare care apar din cauza frigului, încercați să vă mențineți o temperatură a corpului constantă. Dacă sunteți în casă, reglați instalația termică astfel încât să vă simțiți confortabil. În cazul în care trebuie să ieșiți pe stradă, folosiți îmbrăcăminte adecvată vremii.

Adoptați o dietă sănătoasă – alimentația poate fi benefică atunci când vă confruntați cu dureri articulare. Încercați să includeți în alimentația zilnică produse care pot contribui la funcționarea corespunzătoare a musculaturii și oaselor. Bogate în calciu și minerale necesare sistemului osos, lactatele sunt potrivite mai ales la micul dejun. De asemenea, legumele bogate în fier și magneziu pot avea efecte benefice asupra sănătății articulațiilor.

Creșteți aportul de vitamina D – pe lângă beneficiile pe care le are asupra sistemului imunitar, vitamina D poate susține și sănătatea articulațiilor și oaselor. Iarna este bine să creșteți aportul de vitamina D al organismului cu ajutorul suplimentelor alimentare care o conțin.

Previous ArticleNext Article

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.