fbpx
Blog, Refenum Ice

Activitatea fizică pe parcursul iernii

Link post type can optionally link to your custom url. Link is applied to the title and featured image in blog view and supports external links.

Ce sporturi ati practicat iarna aceasta?

Credința că iarna este o perioadă potrivită stagnării și pauzei fizice este una greșită! Sportul ar trebui să facă parte din stilul dumneavoastră de viață. Chiar și pe parcursul iernii, gândurile noastre ar trebui să fie îndreptate către mișcare și sport. Iar în cazul în care nu sunteți atrași de antrenamentele din sala de sport, iată 3 sporturi pe care le puteți practica în această perioadă.

Sport, sport, sport

Patinajul este un sport care implică o varietate de exerciții, benefice în coordonare, echilibru și flexibilitate. Totodată, crește rezistența corpului și a musculaturii și prezintă aceleași avantaje ca și jogging-ul, întărind și modelând mușchii inferiori ai corpului. De asemenea, este un sport accesibil, pentru că există o multitudine de patinoare amenajate în aer liber, fie naturale sau artificiale.

Schiatul, sportul rege al iernii, reprezintă unul dintre sporturile care implică activitatea tuturor mușchilor corpului. Schiatul întreține dezvoltarea armonioasă a mușchilor abdominali, dar și pe cei ai picioarelor.

Snowboarding-ul este unul dintre acele sporturi care necesită mult antrenament pentru a putea fi practicat. Este un sport ce presupune schimbări rapide de direcție, contribuind astfel la menținerea flexibilității și a echilibrului.

Sportul și febra musculară

Dacă începeți activități sportive după o perioadă de stagnare, în care corpul nu a mai fost antrenat pentru efort, ar trebui să începeți cu exerciții ușoare și, cu timpul, vă veți regăsi ritmul normal de antrenament. Dacă totuși apare febra musculară,  încercați una dintre variantele care se potriveşte cel mai bine organismului dumneavoastră. Febra musculară poate fi controlată prin administrare de antiinflamatoare, masaj, pre-stretching sau gelurile cu mentol. Acestea din urmă pot fi utilizate ca analgezice, reducând senzaţia dureroasă.

Refenum Ice este un gel cu efect local de răcire și are la bază o combinaţie de mentol, ulei de eucalipt şi dexpantenol. Pe lângă inducerea unei senzații de răcire, mentolul din Refenum Ice are funcție de reducere a aportului de sânge în zona aplicării, prevenind astfel tumefierea locală. Al doilea principiu activ din Refenum Ice este uleiul de euclipt, care s-a dovedit, în patologia musculo-scheletală, a fi analgezic și musculo-relaxant. Dexpanetnolul contribuie la procesul de vindecare a tegumentului, favorizând regenerarea tisulară și elasticitatea pielii. Aplicat pe piele, dexpanetnolul oferă protecţie împotriva durerii, reducând totodată înroşirea pielii.

Așadar, ori de câte ori vă pregătiți de începerea unei activităţi fizice, nu uitați de acest remediu eficient împotriva febrei musculare! Refenum Ice este gelul cu efect local de răcire, care calmează durerile musculare şi articulare, reduce inflamaţia asociată febrei musculare, entorselor, fracturilor şi altor traumatisme minore. Este ideal a fi folosit după sesiunile de activitate fizică, deoarece ameliorează eficient durerile asociate febrei musculare.

Next Article

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.