fbpx
Blog, Refenum Ice

Activitatea fizică pe parcursul toamnei

Sportul toamna

Toamna s-a instalat în calendare, în ritmul obiceiurilor și întregii tale vieți. Însă nu lăsa temperaturile schimbătoare să îți influențeze viața într-una coordonată de sedentarism. Sportul ar trebui să facă parte din stilul tău de viață, indiferent de factorii meteorologici sau de altă natură. Dacă nu ești atras de antrenamentele din sala de sport, iată 3 sporturi pe care le poți practica în această perioadă.

Sport, sport, sport

Exercițiile de stretching acasă implică o varietate de exerciții, benefice în coordonare, echilibru și flexibilitate. Totodată, cresc rezistența corpului și a musculaturii. De asemenea, este un sport accesibil oricui, întrucât nu necesită un spațiu special destinat practicării acestui tip de sport sau accesorii.

Înotul, supranumit „cel mai sănătos sport”, pentru că antrenează toate grupele musculare în același timp, fără a pune presiune pe coloana vertebrală, are și avantajul de a putea fi practicat în orice timp al anului. Înotul contribuie la armonizarea corpului și este excelent pentru o postură corectă. În plus, ajută în cazurile de astm, probleme cardiovasculare și hernie de disc.

Mersul pe bicicletă are un impact redus asupra corpului. Forțează mai puțin organismul și se asociază cu mai puține accidente și vătămări decât majoritatea tipurilor de exerciții fizice. La avantaje mai putem adăuga că lucrează toate grupele majore de mușchi și nu necesită un nivel ridicat de aptitudine fizică.

Sportul și febra musculară

Dacă începi activități sportive după o perioadă de stagnare, în care corpul nu a mai fost antrenat pentru efort, ar trebui să începi cu exerciții ușoare și, cu timpul, îți vei regăsi ritmul normal de antrenament. Dacă totuși apare febra musculară,  încearcă una dintre variantele care se potriveşte cel mai bine organismului tău. Febra musculară poate fi controlată prin administrare de antiinflamatoare, masaj, pre-stretching sau gelurile cu mentol. Acestea din urmă pot fi utilizate ca analgezice, reducând senzaţia dureroasă.

Refenum Ice este un gel cu efect local de răcire și are la bază o combinaţie de mentol, ulei de eucalipt şi dexpantenol. Pe lângă inducerea unei senzații de răcire, mentolul din Refenum Ice are funcție de reducere a aportului de sânge în zona aplicării, prevenind astfel tumefierea locală. Al doilea principiu activ din Refenum Ice este uleiul de euclipt, care s-a dovedit, în patologia musculo-scheletală, a fi analgezic și musculo-relaxant. Dexpanetnolul contribuie la procesul de vindecare a tegumentului, favorizând regenerarea tisulară și elasticitatea pielii. Aplicat pe piele, dexpanetnolul oferă protecţie împotriva durerii, reducând totodată înroşirea pielii.

Așadar, ori de câte ori te pregătești de începerea unei activităţi fizice, nu uita de acest remediu eficient împotriva febrei musculare! Refenum Ice este gelul cu efect local de răcire, care calmează durerile musculare şi articulare, reduce inflamaţia asociată febrei musculare, entorselor, fracturilor şi altor traumatisme minore. Este ideal a fi folosit după sesiunile de activitate fizică, deoarece ameliorează eficient durerile asociate febrei musculare.

Previous ArticleNext Article

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.