fbpx
Blog, Hedrin

Activități cu copiii în vreme de COVID-19

Activități cu copiii în vreme de COVID-19

Chiar dacă restricțiile s-au relaxat, școlile rămân în continuare închise. Astfel, părinții se văd nevoiți să angajeze copiii în diferite activități pentru a le stimula creativitatea și a-i distrage de la evenimentele din jur. Pentru că a menține un copil distras și distrat nu este cel mai simplu lucru, Hedrin vine în ajutorul părinților cu recomandări de activități cu copiii. Iată la ce ne-am gândit pentru a instaura voia bună în casă.

Recomandări de activități cu copiii în vreme de COVID-19

  • Jocuri educative – Îmbinarea educației cu distracția este metoda preferată a părinților atunci când vine vorba de activități recreative. Iar dacă faceți din jocurile educative un obicei, cei mici se vor îndrăgosti de ele și le vor alege oricând în detrimentul desenelor animate sau altor activități mai puțin benefice dezvoltării lor. Așadar, în acest sens sfătuim părinții să scoată arsenalul de jocuri. Fie că este vorba de puzzle, cărți de colorat, cărți de povești sau lego, faceți un maraton de jocuri și bucurați-vă de modul în care aceste activități le îmbunătățesc capacitățile cognitive, ale orientării, memoriei și creativității. În plus, aceste jocuri aduc familia mai aproape!
  • Timp în bucătărie – Pe lângă faptul că la final vă veți bucura cu toții de o masă gustoasă sau un desert delicios, gătitul antrenează capacitățile de gândire a copilului. Aceștia urmează indicațiile rețetei, care îmbunătățesc abilitățile receptive ale limbajului. În timp ce gătești, explică fiecare pas și cere-i și copilului să facă același lucru, pentru că asta le dezvoltă limbajul. Pentru a-i antrena și alte capacități, cere-i să anticipeze sau să ghicească care este următorul pas în realizarea rețetei.
  • Maraton de filme – Dezvoltarea unui copil nu depinde doar de școală, teme și cărți. Filmele ajută, de asemenea, la dezvoltarea lui. Filmele educative pot ajuta la dezvoltarea generală a copilului, deoarece oferă lecții morale pe care copilul le asimilează mai ușor decât prin intermediul lecturii. Există o mulțime de filme educaționale pentru copii care îi pot ajuta să obțină noi cunoștințe despre o varietate de subiecte. Iată câteva filme pe care copilul tău le va adora: Găsindu-l pe Nemo (potrivit copiilor de peste 5 ani), Povestea jucăriilor (potrivit copiilor de peste 5 ani), Willie Wonka și fabrica de ciocolată (pentru copiii de peste 8 ani).

CITEȘTE ARTICOLUL ÎNTREG PE BLOGUL HEDRIN

Previous ArticleNext Article

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.