fbpx
Virasoothe

Activități de interior pentru copii

Activități de interior pentru copii. Recomandările Virasoothe

În vreme ce cu toții preferăm ieșirile în natură și timpul petrecut afară, pandemia de coronavirus ne demonstrează de mai bine de opt luni că cel mai indicat este să petrecem cât mai mult timp în casă. Distanțarea socială și autoizolarea sunt cele mai sigure metode de a nu contracta coronavirusul. Însă cu sănătatea psihică a întregii familii cum rămâne? Acest articol își propune să ofere mai multe recomandări de activități de interior, pentru a face luna decembrie cât mai plăcută. Așadar, fie că este vorba de vreme rea sau măsuri de prevenție privind infectarea cu coronavirus, odată ce stau mai mult în casă, copiii pot deveni cu ușurință neastâmpărați. De aceea, este întotdeauna bine să ai la dispoziție o serie de activități de interior pentru copii.

 

Activități de interior pentru copii

Următoarele recomandări își propun să-ți vină în ajutor, pentru că intuim atmosfera pe care o poate instaura în casă un copil mofturos și plictisit. Parcurge sugestiile, inspiră-te din recomandări și cumpără toate componentele necesare desfășurării activităților. Dacă nu ești dispus să ieși la cumpărături, adaptează activitățile cu lucrurile pe care la ai la îndemână. În acest fel vei fi cu un pas înaintea posibilelor stări capricioase ale copilului tău.

  • Pentru un impuls mental, puzzle-urile sunt o alegere excelentă. Începe cu puzzle-uri de dimensiuni reduse și mai ușoare, pentru ca treptat să crești gradul de dificultate. Susține-ți copilul și oferă-i încredere în forțele proprii, astfel încât să-și dorească să finalizeze singur puzzle-ul, fără ajutorul tău. În acest mod te bucuri de un moment de respiro în vreme ce copilul tău își antrenează capacitățile cognitive.
  • Când puzzle-urile au fost epuizate, poți începe să-ți introduci copilul în lumea cărților. Fie că alegi o carte de geografie, biologie sau povești, cărțile au un rol extrem de important în dezvoltarea copiilor. Cultivându-i atracția pentru lectură și pofta de cunoaștere, te vei bucura de un copil curios, isteț și independent. Vei putea face treburi casnice într-o liniște deplină.
  • Activități de interior pentru copii de tipul DIY. Este timpul să scoateți toate accesoriile de la naftalină – hârtie colorată, creponată, adeziv sau lipici, vopsea, pene, sclipici și orice alte lucruri de genul. Încurajează-ți copilul să-și lase imaginația să zburde și oricât de experimental ar arăta rezultatul final, felicită-l. Fie că îl acompaniezi în proces sau doar în supraveghezi cât timp gătești, activitatea este una benefică pentru imaginația celor mici. Când ați terminat, agățați operele de artă de șnur sau sfoară și expuneți-le pe pereții camerei copilului.
  • Zilele petrecute în interior ne fac pe toți să ne gândim la același lucru: prăjituri! Așadar, acesta poate fi momentul momentul perfect pentru a încerca să fiți creativi în bucătărie. Faceți un fel de aluat de fursecuri, pe care ulterior îl decorați cu diferite toppinguri (nuci, migdale, fulgi de ciocolată, cereale, bomboane). Astfel, vă bucurați de un desert nu numai gustos, ci și personalizat.

 

Transformă timpul petrecut în casă în timp prețios

Chiar dacă telefonul sau tableta pot menține copilul liniștit pentru ore bune, abordează activități educative, căci vor avea același rezultat. Întreabă-ți copilul ce-i place să facă. Astfel, poți îmbina fructificarea talentului său cu o activitate plăcută și relaxantă care instaurează armonia în casă. Îi place să deseneze, să picteze, să asambleze diverse obiecte cu ajutorul cartonului, textilelor și unei foarfeci? Să gătească? Să citească? Alegând activitatea care i se potrivește, vei crea un obicei plăcut de a-i antrena abilitățile și susține evoluția în acel domeniu. ViraSoothe vă dorește să vă bucurați de timp prețios petrecut în familie!

Previous ArticleNext Article

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.