fbpx
Blog, Bronhoklir

Afecțiuni de primăvară

Primăvara este anotimpul alergiilor respiratorii

Primăvara este anotimpul în care se declanșează alergiile respiratorii, răceala, tusea – toate îmbrăcând multiple forme de manifestare. Prin tuse, organismul răspunde la iritanții aflați la nivelul căilor respiratorii. Cele două forme de tuse: tusea umedă și tusea uscată se deosebesc prin faptul că cea din urmă este lipsită de expectorație. Tusea seacă poate avea cauze diverse: apare ca urmare a unei infecții cu un virus gripal sau de răceală, fie la debutul, fie la finalul răcelii, dar poate fi declanșată și de substanțe poluante care irită gâtul. Agenții poluanți din aer pot irita gâtul și, implicit, provoca tusea. De exemplu, fumul de țigară reprezintă un agent poluant, cauzator de tuse seacă atât fumătorului, cât și celui expus la fumul de țigară. De asemenea, alergiile cauzează iritații la nivelul ochilor, nasului și gâtului, declanșând episoade de tuse neproductivă.

Când să vizităm medicul?

În cazul în care tusea persistă și după dispariția răcelii sau gripei sau dacă tusea este însoțită de simptome precum febră sau frisoane, este recomandată vizita la medic. În general, tusea se vindecă de la sine sau scade din intensitate în mai puțin de două săptămâni. Însă o tuse care nu se vindecă în decurs de două săptămâni poate ascunde o problemă serioasă de sănătate, iar prezentarea la medic este imperativă.

Tusea afectează starea de bine

Tusea afectează un somn liniștit, poate provoca dureri de cap, amețeli, fracturi ale coastelor, și, în general, afectează starea de bine. Pentru a elimina tusea seacă, întâi trebuie tratată cauza care o declanșează, afecțiunea al carei simptom este tusea. Cauza tusei tale poate fi stabilită de medic, la recomandarea căruia urmezi un tratament adecvat. Însă, în paralel cu tratamentul convențional, poți adopta o serie de atitudini care accelerează vindecarea tusei neproductive. În cazul tusei seci, hidratarea este un factor important, întrucât deshidratarea favorizează tusea seacă. Un aport de lichide corect împiedică îmbătrânirea precoce, menţine un echilibru intern optim şi elimină toxinele din organism. Un alt factor important este consumul din belșug de legume și fructe, în special a celor de sezon, pentru că își păstrează o mare parte din nutrienți intacți.

Așadar, pentru a combate afecțiunile aparatului respirator sau imunitatea scăzută din această perioadă, vă recomandăm consumul bogat de fructe și legume și hidratarea adecvată. De asemenea, nu uitați de Bronhoklir, siropul care aderă la mucoasa căilor respiratorii, protejând împotriva agresiunii factorilor iritanți. În plus, datorită formulei inovatoare, Bronhoklir poate fi administrat oricând și oriunde, pentru că este deja dozat. Noua formă de prezentare a siropului în plicuri permite utilizarea mai ușoară și mai practică a produsului – la serviciu, în călătorii, la școală.

Previous ArticleNext Article

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.