fbpx
Blog, Urinal

Alimente care pot crește riscul apariției infecțiilor de tract urinar

Există studii care susțin că unele obiceiuri alimentare cresc predispoziția la a dezvolta infecții urinare, însă acestea nu reprezintă factori independenți în dezvoltarea de infecții urinare, arată www.healthline.com.

Potrivit cercetătorilor, anumite alimente precum carnea de porc se comportă ca rezerve de hrană pentru bacteriile E.Coli, care provoacă aproximativ 65-75% dintre infecțiile urinare, arată www.ncbi.nlm.nih.gov/. De aceea, studiul din 2020 sugerează că regimul vegetarian ar putea scădea riscul dezvoltării unei infecții urinare. Carnea roșie și alte proteine din carne fac urina mai acidă, în timp ce fructele și legumele determină un nivel mai scăzut al acidității.

Regimul vegetarian ar putea scădea riscul apariției unei infecții urinare

Potrivit www.healthline.com, anumite regimuri alimentare sunt asociate cu un risc mai scăzut de a dezvolta infecții urinare, cum ar fi regimul alimentar vegetarian.

Unele studii susțin că persoanele care adoptă un regim vegetarian au un risc mai scăzut de a dezvolta o infecție de tract uterin. De exemplu, o cercetare din 2020 la care au participat aproape 10.000 de persoane de orientare budistă, pe parcursul a nouă ani, a arătat că regimul vegetarian este asociat cu un risc cu 16% mai scăzut de a dezvolta o infecție urinară.

Un alt mod prin care regimul vegetarian poate proteja împotriva infecției de tract uterin este faptul că urina celor care urmează acest stil de hrănire este mai puțin acidă și mai neutră, ceea ce previne dezvoltarea bacteriilor, arată www.ncbi.nlm.nih.gov.

Acești factori pot explica de ce dietele vegetariene pot scădea riscul dezvoltării de infecții urinare. Este nevoie însă de mai multe studii care să consolideze această ipoteză.

Băuturi ce pot crește riscul apariției infecțiilor urinare

Anumite studii au descoperit o corelație între consumul unor băuturi și apariția infecției urinare. Cercetări mai vechi au arătat chiar că cei care consumă sucuri carbogazoase au un risc crescut de a se confrunta cu infecții urinare recurente, potrivit www.ncbi.nlm.nih.gov.

De asemenea, există cercetări care arată că unele băuturi pot acționa ca factori iritanți pentru vezică și au legătură cu apariția simptomelor infecției de tract urinar inferior. Un studiu realizat pe 4,145 de persoane adulte a demonstrat că există o corelație între consumul de cafea și sucuri carbogazoase și apariția infecțiilor de tract urinar inferior.

Pe de altă parte, un studiu realizat în 2003 și care a inclus 324 de femei ce au consumat frecvent suc natural, proaspăt, în special de fructe de pădure, dar și iaurt, a demonstrat că participantele aveau un risc scăzut de recurență a infecției urinare.

Alimente ce pot irita vezica urinară

Când te confrunți cu o infecție urinară, este o idee bună să eviți băuturi ce pot irita vezica urinară, cum ar fi cafeaua, ceaiul, sucurile carbogazoase, alcoolul și băuturile ce conțin îndulcitori artificiali, arată www.ncbi.nlm.nih.gov.

De asemenea, există cercetări care demonstrează beneficiile suplimentelor alimentele în prevenția și ameliorarea simptomelor date de infecția urinară (https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6134985/ / https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC6458811).

Previous ArticleNext Article

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *