fbpx
Blog, Bronhoklir, Uncategorized

Băuturile reci pe timp de caniculă

Deși ne raportăm la alimentele sau băuturile reci ca fiind aliați în procesul de răcorire pe timp de caniculă, ele conduc la creșterea receptivității mucoasei respiratorii față de virusuri, pregătind astfel terenul pentru instalarea virozelor estivale. Chiar dacă o răceală de vară este percepută ca fiind mai uşoară în comparaţie cu infecţiile respiratorii care apar în sezonul rece, este important ca aceasta să nu fie ignorată. O primă recomandare este să optezi pentru băuturile la temperatura camerei. Conform credinței greșite că o băutură rece va duce la eliminarea senzației de căldură, în realitate, o băutură la temperatura camerei sau chiar caldă reglează temperatura corpului şi te scapă de senzaţia insuportabilă de căldură.

Cauze ale tusei

Tusea este disconfortul sau senzatia de iritație la nivelul gâtului care se agravează, de cele mai multe ori, la înghițire. Totuşi, cea mai frecventă cauză a tusei nu este reprezentată de consumul alimentelor sau băuturilor reci, ci de infecţie, fie ea virală sau bacteriană. În acest sens, metode importante de prevenție sunt spălatul pe mâini înainte de fiecare masă şi evitarea contactului cu oamenii ce au afecţiuni ale faringelui.

Sunt predispuse tusei şi persoanele fumătoare sau cele care sunt expuse fumului de ţigară, persoanele alergice, cele expuse la substanţe toxice, cele care suferă de infecţii sinusale cronice, cele care petrec mult timp în spaţii închise sau persoanele care au imunitatea scăzută.

Cum să combați tusea

Indiferent de cauza inflamației gâtului, există o serie de strategii de îngrijire care ameliorează tusea. Odihna corespunzătoare înseamnă pauză suficientă pentru a nu solicita gâtul, în vreme ce  utilizarea unui umidificator de aer rece va contribui la înlocuirea aerului uscat. La fel de important este și evitarea iritanților, fie ei fumul de țigară sau praful. Mai presus de toate, însă, este aliementația zilnică: optează pentru mâncare caldă, consum zilnic de fructe și legume, consum bogat de lichide, pentru că previn deshidratarea și renunțarea la băuturile răcoritoare dulci ori energizante.

Bronhoklir, gata dozat și ușor de administrat

De asemenea, un alt ajutor de nădejde este Bronhoklir, care are rolul de a calma gâtul iritat şi de a întări sistemul imunitar. Bronhoklir este un sirop pentru toate tipurile de tuse și reprezintă o gamă de produse pe bază de plante medicinale destinate adulților, recomandate pentru păstrarea funcționării normale a mucoaselor aparatului respirator. Noua formă de prezentare a siropului în plicuri permite facilitarea utilizării produsului – la serviciu, în călătorii, la școală, în orice ocazie în care este incomod să transporți o sticlă și să măsori doza de sirop cu ajutorul unei lingurițe/capac dozator. Așadar, indiferent de tipul de tuse cu care te confrunți, revino la ritmul tău obișnuit de viață cu Bronhoklir!

 

Previous ArticleNext Article

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.