fbpx
Blog, Flexitol

Călcâiele crăpate – cauze, simptome, tratament

Dacă te confrunți cu călcâie uscate și crăpate, trebuie să știi că aceasta nu e doar o problemă de estetică, ci și una de sănătate. În absența îngrijirii călcâielor, la nivelul cărora nu există glande sebacee, pielea se poate usca și cauza probleme serioase. Află în rândurile următoare care sunt simptomele și tratamentul acestei probleme.

Cauzele crăpării călcâielor

Înainte de a vorbi de un remediu pentru călcâiele uscate și crăpate, trebuie să înțelegem cauzele.

Potrivit medicilor, călcâiele se aspresc și se crapă din cauza glandelor sudoripare inactive, a pielii uscate, ca urmare a statului prelungit în picioare. Din punct de vedere medical, călcâiele crăpate și uscate sunt o afecțiune prezentă în zona epidermei. Acest aspect nu este foarte grav, deoarece este afectat doar stratul exterior al pielii. Cu toate acestea, tratarea incorectă a acestei afecțiuni sau  ignorarea tratamentului corespunzător pot duce la crăpături mai adânci, care vor deveni în cele din urmă dureroase pe măsură ce se adâncesc, cauzând infecții sau sângerări. Alte cauze pot fi obezitatea, pantofii decupați la spate, platfusul, psoriazisul, eczema, tulburări ale glandei tiroide, diabet, folosirea excesivă a apei fierbinți, temperaturile ridicate din timpul verii, deficieța de vitamine, minerale și zinc.

Simptomele călcâielor crăpate

Călcâiele aspre şi crăpate constituie o problemă frecvent întâlnită. Simptomele călcâielor crăpate sunt îngălbenirea pielii călcâielor, îngroșarea pielii pe marginile călcâielor, durere în timpul mersului, pete roşiatice şi cu aspect solzos, senzaţie de mâncărime, sângerări, piele aspră şi descuamată.

Remedii de combatere a călcâielor crăpate

Pentru a evita neplăcerile cauzate de călcâiele uscate, este indicat să ai un regim zilnic de curăţare şi hidratare. Pielea picioarelor, ca și fața, necesită și o umidificare constantă. În urma unei băi calde, curăță adecvat călcâiele. Pentru îndepărtarea celulelor epiteliale moarte, poți utiliza o piatră ponce.  Răzuiește-ți delicat călcâiele și evită să pui foarte multă presiune, pentru a evita eventuale iritații. După curățare, picioarele trebuie să fie șterse și unse cu un balsam hrănitor, ca de exemplu Flexitol.

Flexitol balsam pentru călcâie conține Uree în concentrație de 25%, Parafină, Lanolină, unt de Shea și Vitamina E, cu rezultate vizibile după prima zi de utilizare. Flexitol este eficient în tratarea călcâielor uscate, aspre și crăpate și poate fi utilizat în siguranță inclusiv pentru piciorul dia

Previous ArticleNext Article

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.