fbpx
Blog, Bronhoklir

Căldura – armă împotriva COVID-19?

Căldura – armă împotriva COVID-19? Află ce spun studiile.

Urmează zile călduroase, cu prognoza că temperaturile vor atinge 25° C în unele regiuni. Iar vremea caldă va pune presiune pe autoritățile care vor fi nevoite să controleze adunările de oameni în vederea prevenției contractării virusului. Pe de altă parte, oamenii de știință cred că vremea caldă ar putea aduce noi perspective asupra virusului. Epidemiile de gripă tind să dispară odată cu sfârșitul iernii. Ar putea soarele, în mod similar, să afecteze comportamentul coronavirusului și răspândirea acestuia? Este o întrebare-cheie, iar epidemiologii vor urmări schimbările foarte îndeaproape.

Căldura – armă împotriva COVID-19? Studii recente

Studiile inițiale ale altor coronavirusuri sugerează un model sezonier, cu vârfuri apărute în timpul iernii și dispărând primăvara, doar cantități mici de coronavirus părând a fi transmise vara. Un studiu-cheie al coronavirusurilor comune – HCoV-NL63, HCoV-OC43 și HCoV-229E – a fost publicat recent de oamenii de știință de la University College London. Analizând eșantioanele colectate în urmă cu câțiva ani, au constatat rate mari de infecții cu coronavirus în februarie, în timp ce vara erau foarte mici.

Totuși, autorul principal al studiului, Rob Aldridge, a averizat: „Am putea observa niveluri continue, dar mai mici de transmitere a coronavirusului în timpul verii, însă acest lucru se poate inversa în timpul iernii dacă există o populație mai sensibilă la acel moment.” Însă având în vedere că este un virus nou, nu știm dacă temperaturile ridicate ale verii ne vor scăpa de pandemia cu care ne confruntăm, dacă realmente căldura este o armă împotriva COVID-19. Ca urmare a faptului că virusul este un agent infecțios complet nou, este probabil să se răspândească la ritmurile curente, în ciuda debutului verii. Din acest motiv, este crucial să acționăm cu toții acum și să urmăm sfaturile curente de sănătate.

CITEȘTE TOT ARTICOLUL PE BLOGUL BRONHOKLIR

Previous ArticleNext Article

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.