fbpx
Blog, Urinal

Ce este gemoterapia? Este gemoterapia o modalitate de protejare a căilor urinare?

Efectele benefice pe care plantele le au asupra organismului pot ameliora problemele cauzate de infecțiile specifice tractului urinar. Bacteriile sunt responsabile de apariția celor mai multe infecții ale tractului urinar. Gemoterapia, sau terapia cu țesuturi vegetale, are poate detoxifia celulele și le poate ajuta să-și recapete funcționalitatea. Modalitate de vindecare aflată la limita dintre fitoterapie și homeopatie, gamoterapia are efecte posibile în cazul multor afecțiuni, inclusiv cele specifice tractului urinar. De asemenea, poate ameliora efectele pe care stresul le are asupra organismului și poate regla circulația sanguină, reducând astfel riscurile apariției bolilor circulatorii.

Semnele unei infecții de căi urinare

Tractul urinar este alcătuit din rinichi, uretere, vezica urinară și uretră. Cele mai multe infecții urinare afectează uretra și vezica urinară, sunt de părere specialiștii healthline.com. Simptomele infecțiilor urinare care afectează căile urinare inferioare sunt:

  • Usturime în timpul urinării
  • Urinare frecventă
  • Prezența sângelui în urină
  • Urină închisă la culoare
  • Dureri pelviene, resimțite mai ales de femei.
  • În ceea ce privește infecțiile urinare care afectează ureterele și rinichii – tractul urinar  superior – simptomele pot fi mai intense și includ:
  • Durere în zona mijlocului
  • Febră
  • Greață
  • Stări de vomă

De cele mai multe ori infecțiile tractului urinar superior apar în momentul în care bacteriile migrează către rinichi.

Cum ne putem proteja?

Pentru a preveni apariția infecțiilor specifice tractului urinar trebuie să avem grijă de sănătate. Astfel, este indicat să consumăm mai mult de 2 litri de lichide pe zi. Acest remediu poate ajuta la eliminarea toxinelor și microorganismelor, în timpul urinării. De asemenea, abstinența nu este recomandată. Suplimentele pe bază de merișoare pot ameliora problemele generate de infecțiile tractului urinar. Anumite substanțe chimice din compoziția fructelor de merișoare pot împiedica acțiunea unor bacterii care pot provoca infecții ale tractului urinar. Urinal este un supliment ce conține extracte din merișor și vitamina D ce ajută la menținerea sănătății vezicii urinare și a tractului urinar inferior. Igiena corespunzătoare a zonelor intime poate reduce acțiunea microorganismelor ce pot afecta tractul urinar. De asemenea, putem cere ajutorul sprijinul unui medic specialist. Pe baza consultațiilor și investigațiilor medicale, acesta poate prescrie un tratament adecvat astfel încât să eliminăm bacteriile care produc infecțiile specifice tractului urinar.

Sănătatea căilor urinare prin gemoterapie

O soluție ce poate ameliora simptomele infecțiilor specifice tractului urinar este gemoterapia. Cunoscută și sub numele de terapie cu muguri, gemoterapia utilizează celulele stem din anumite porțiuni ale plantelor, aflate într-un stadiu embrionar, pentru a ameliora efectele bolilor asupra corpului uman. Rolul gemoterapiei este de  elimina toxinele acumulate în organism. Părțile din plante utilizate în gemoterapie sunt recoltate, de regulă, primăvara, deoarece conțin substanțe nutritive și hormoni de creștere în cantități mai mari. Componentele plantelor sunt apoi puse la macerat, rezultatul fiind un amestec de apă, alcool și glicerină. Pe lângă eliminarea toxinelor, gamoterapia poate ameliora și problemele medicale generate de stres. Mai mult, poate îmbunătăți circulația sângelui.

Previous ArticleNext Article

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.