fbpx
Blog, Proenzi

Ce exerciții putem face în aer liber pentru a ne menține în formă

După câteva luni de workout acasă ori la sală, simți nevoia să faci mișcare în aer liber, mai ales că temperaturile sunt mai ridicate. Sportul practicat în aer liber îți va da ocazia să te bucuri de natură și, mai mult decât atât, îți va oferi o doză mare de energie. Iată ce activități poți practica în aer liber când vremea te îmbie la mișcare!

Jogging-ul

Nu doar că ajută la menținerea sănătății inimii, ci este și un mod eficient prin care poți arde calorii. Ai grijă totuși să nu îți forțezi articulațiile. Începe sesiunile de jogging cu un ritm mai lent și, pe parcurs, mărește viteza cu 10% în fiecare săptămână.

Mersul pe bicicletă

O activitate care îți va lucra cvadricepșii, fără a avea un impact puternic asupra genunchilor. Mersul pe bicicletă este și un bun exercițiu cardio, care te va ajuta să te menții în formă.

Drumețiile

Primăvara este un anotimp potrivit pentru a merge în drumeții. Poate că sunt parcuri din orașul tău pe care nu le-ai vizitat până acum sau trasee montane pe care ți-ai propus să le explorezi. Ia-ți rucsacul, apă, snack-uri și mergi într-o drumeție care îți va da, cu siguranță, o stare pozitivă de spirit.

Plimbările

Specialiștii recomandă să facem plimbări de câte o jumătate pe oră în fiecare zi. Această activitate este benefică în special pentru cei care vor să își revină treptat în formă, după o perioadă de sedentarism. Plimbările în aer liber îmbunătățesc starea generală de sănătate, metabolismul și cresc capacitatea pulmonară.

Tenisul

Acest sport antrenează foarte bine musculatura și, mai mult decât atât, îmbunătățește echilibrul și reduce riscul apariției osteoporozei, arată https://www.verywellfit.com. Un alt efect al practicării acestui sport este îmbunătățirea agilității, prin schimbările constante de poziție a corpului. De asemenea, tenisul este și o modalitate plăcută și distractivă de a petrece timp cu prietenii cu care împărtășești această pasiune.

Pentru îngrijirea zilnică a articulațiilor, îți recomandăm Proenzi Rapid+, supliment alimentar ce îți asigură flexibilitatea de care ai nevoie pentru o viață activă.

Previous ArticleNext Article

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.