fbpx
Blog, Daosin

Ce poți pregăti pentru masa de Paște când ai intoleranța la histamină. Trei rețete pline de savoare

Atunci când te confrunți cu intoleranța la histamină, mesele tradiționale de sărbători pot fi o provocare. Poți avea parte însă de preparate delicioase, cu conținut redus în histamină, de care să te bucuri împreună cu cei dragi. Iată trei rețete pe care le poți de Paște!

1. Friptură de miel cu cartofi dulci

Ingrediente:

  • o pulpă de miel de mărime medie
  • doi cartofi dulci
  • doi căței de usturoi
  • rozmarin
  • ulei de măsline

Mod de preparare:

Pulpa de miel se lasă o oră la temperatura camerei, timp în care poți tăia usturoiul în bucăți mici. Toacă apoi rozmarinul și adaugă ulei de măsline, sare și piper. Cu sosul rezultat, unge carnea, pe care așeaz-o apoi în cuptorul încălzit la 200 de grade. Carnea, acoperită cu folie de aluminiu, trebuie să stea la cuptor în jur de o oră și jumătate. Taie în bucăți cartofii dulci, prăjește-i în puțin ulei, apoi pune-i la cuptor, lângă friptură, cu 10-15 minute înainte să fie gata friptura de miel. Scoate apoi totul din cuptor și lasă preparatul să se răcească timp de câteva minute.

2. Brioșe aperitiv cu cremă de brânză

Ingrediente

  • 6 ouă de prepelită
  • 100 g unt
  • 100 ml de lapte UHT
  • 200 gr făină de hrișcă
  • 2 morcovi rași
  • 1 plic praf de copt
  • sare

Pentru crema de brânză:

  • 1 cutie de crema de brânză
  • 3 linguri de smântână dulce
  • sare

Mod de preparare:

Făina se amestecă cu praful de copt. În alt castron se bat ouăle. Se adaugă untul topit, apoi, treptat, făina și laptele până când obținem o cremă fluidă. Apoi se pun morcovul ras și sarea. Compoziția se toarnă în cupele de brioșe, apoi se dă la cuptor pentru aproximativ jumătate de oră. Se scoate din cuptor și se lasă la răcit cinci minute, apoi brioșele se pot scoate din forme. Din crema de brânză, smântână și sare se face o cremă cu care se ornează brioșele.

3. Chec din făină de ovăz

Ingrediente

  • 5 gălbenușuri
  • 5 linguri sirop de arțar
  • 250 gr făină de ovăz
  • 100 ml ulei de măsline
  • 1 plic praf de copt
  • jumătate de linguriță bicarbonat

Mod de preparare:

Mai întâi, pornește cuptorul și setează-l la foc mediu. Amestecă apoi gălbenușurile și adaugă siropul de arțar. Adaugă apoi uleiul, după care încorporează treptat făina, praful de copt și bicarbonatul stins în puțină zeamă de lămâie. Toarnă apoi compoziția într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și așeaz-o în cuptor pentru 30-40 de minute. Când e gata, lasă-l să se răcească înainte de a-l tăia în felii.

Pentru a preveni sau a ameliora simptomele intoleranței la histamină, îți recomandăm Daosin – un comprimat cu 15 minute înainte de masă.

Previous ArticleNext Article

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.