fbpx
Blog, Proenzi

Ce se întâmplă în corpul tău când ești sedentar. Pericolul la care te expui de bună voie

De o bună bucată de vreme, canapeaua din sufragerie a devenit cel mai bun prieten al tău. Aveți o legătură foarte specială, astfel încât îți este aproape imposibil să te desparți de ea. Ai un stil de viață sedentar, iar asta a început să se observe cu ochiul liber. Se vede atunci când te urci pe cântar și se simte chiar și atunci când faci cei câțiva pași până la magazinul de la colțul străzii. Parcă te miști tot mai greoi, iar articulațiile picioarelor te dor cu fiecare pas pe care îl faci. Te gândești că poate sunt semne de bătrânețe, însă corpul tău vrea să-ți spună cu totul altceva. Adică să renunți la stilul de viață sedentar și să faci mai multă mișcare. Primele care se vor bucura de faptul că nu mai ești sedentar vor fi articulațiile.  Mai departe vei afla cum poți să le redai mobilitatea.

Efectele sedentarismului. Ce se întâmplă în corp atunci când nu faci mișcare

Din rândurile de mai sus ți-ai făcut o idee despre ceea ce înseamnă să fii sedentar și ce impact are acest stil de viață asupra organismului. Trebuie să știi însă că efectele unui stil de viață sedentar asupra organismului nu se rezumă doar la ceea ce am scris până acum. Sedentarismul te privează de multe dintre lucrurile frumoase de care te bucurai înainte de a decide că e mai bine să stai toată ziua în casă. A fi sedentar înseamnă expunerea la pericolul de a apărea numeroase afecțiuni sau de accentuare a simptomelor pe care acestea le au, în cazul în care suferi de o afecțiune cronică.

Lipsa de mișcare are ca efect creșterea în greutate, iar de aici până la obezitate nu mai este decât un singur pas. Un nivel ridicat al colesterolului în organism va afecta vasele de sânge, apoi inima și alte organe. De asemenea, obezitatea este principalul factor care declanșează diabetul, sunt de părere specialiștii medline.gov.  Acum te-ai convins de ce este bine să ieși din casă? Nu mai sta pe gânduri și începe să faci primii pași în aer liber!

Uzura articulară

Lista afecțiunilor pe care le are orice sedentar este completată de problemele articulare. De câteva zile, parcă ai o durere la genunchi, care nu te mai lasă. Ai tot încercat cu cremele pe care le foloseai în trecut, dar această durere la genunchi nu vrea să treacă deloc. Trebuie să  știi că sedentarismul afectează articulațiile. Lipsa de mișcare împiedică lubrifierea corespunzătoare a articulațiilor, iar din această cauză devin rigide. Iar de aici până la acea durere de genunchi chinuitoare nu mai este decât un singur pas. Dar parcă au început să te doară și spatele, și umerii. Și, uite așa, de la o durere de genunchi ai ajuns să simți presiune în tot corpul, atunci când vrei să te ridici și să faci câțiva pași prin cameră. Este clar că organismul tău dă semne că are nevoie de mișcare și trebuie să-l ajuți.

Degradarea articulară poate fi accentuată de stilul nostru de viață

Medicul de familie te-a sunat azi să-ți comunice rezultatele analizelor pe care le-ai făcut luna trecută. Din fericire, nu ai mari probleme, dar trebuie să renunți la a fi sedentar. N-ar fi mai bine să scapi de durerile de oase pe care le simți de fiecare dată când te ridici de la masă sau din pat? Ești direct responsabil de degradarea articulațiilor tale. Și la fel ca tine sunt mulți alți oameni care au ales un stil de viață sedentar.

Pentru mobilitatea articulațiilor, dă o șansă și suplimentelor alimentare! Proenzi ArtroStopRapid+ te ajută să-ți păstrezi sănătatea articulațiilor pentru o lungă perioadă de timp.

Previous ArticleNext Article

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *