fbpx
Blog, Virasoothe

Copiii cu varicelă pot merge la școală?

Copiii cu varicelă pot merge la școală? Cât durează varicela? Cum se pot ameliora simptomele? Află răspunsul la toate aceste întrebări în rândurile următoare. Este indicat ca micuții cu varicelă să fie izolați de restul comunității. Deși varicela se întâlnește cu precădere la copii, și adulții o pot contacta. Varicela este periculoasă pentru persoanele cu sistem imunitar scăzut, cum ar fi cei care se confruntă cu leucemia sau cancerul. Varicela se răspândește cu ușurință, fiind cea mai contagioasă în ziua înainte de apariția erupției cutanate. Se răspândește de la persoană la persoană prin contact direct cu virusul. Poți contacta varicela dacă atingi un blister, lichidul dintr-un blister sau saliva persoanei care poartă virusul. De asemenea, virusul poate fi răspândit prin aer dacă te afli lângă cineva cu varicelă care tușește sau strănută. Virusul intră în corp prin nas sau gură și te poate îmbolnăvi și pe tine. Trebuie să știi că o femeie însărcinată cu varicelă îi poate transmite și copilului înainte de naștere. Tocmai de aceea, singura modalitate de a opri răspândirea virusului de la o persoană la alta este împiedicarea persoanelor infectate să împartă aceeași cameră sau casă cu oameni sănătoși. Varicela nu poate fi răspândită prin contact indirect.

Care sunt simptomele varicelei?

Varicela începe cu o febră, urmată într-o zi sau două de o erupție cutanată care poate genera un mare disconfort. Erupția începe cu pete roșii care se transformă în curând în blistere pline de fluid. Unii oameni au doar câteva blistere, în vreme ce alții pot avea majoritatea corpului acoperită de acestea. Aceste blistere se usucă și formează cruste în aproximativ 5 zile.

Ce pot face părinții pentru a-și proteja copiii de varicelă?

Cea mai bună metodă de a-i proteja pe copii împotriva varicelei este vaccinul. Dacă copilul tău nu este încă vaccinat și vine în contact cu un alt copil care are varicelă, acesta poate fi protejat în continuare dacă este vaccinat imediat. Dacă unul dintre copiii tăi are varicelă, se va răspândi probabil și la alți membri ai familiei care nu sunt vaccinați.

Cum poate fi tratată varicela?

În cazul în care nu reușești să previi varicela, ViraSoothe te ajută să o suporți mai ușor. ViraSoothe este un gel răcoritor, cu acțiune rapidă în varicelă. Conține Osmo 4, o tehnologie unică patentată, dovedită clinic ca ameliorând simptomele pruriginoase ale varicelei prin răcorirea pielii și, implicit, reducerea mâncărimii. Protejând mediul pielii, permite vindecarea naturală a acesteia, ceea ce ajută la reducerea apariției cicatricilor definitive.

 

Previous ArticleNext Article

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.