fbpx
Beliema, Blog

Cum adică ce zi e astăzi? E sărbătoarea de a fi tu însăți!

Tu cu ce gând te trezești în fiecare dimineață? Să îndeplinești sarcinile pe care ți le-ai propus, să verifici newsfeed-ul de Instagram, să porți o rochie nouă? Beliema crede că primul tău gând ar trebui să fie „sunt unică și îmi sărbătoresc unicitatea în fiecare zi”. Viața este prea scurtă pentru nesiguranțe, temeri și lipsă de încredere în sine. De câte ori te-ai simțit de parcă ai fi ciudată, diferită, neintegrată și lucrurile ar fi mult mai ușoare dacă te-ai schimba pentru a te potrivi unui standard? Ce ai spune dacă singurul adevăr stNu ai nevoie de un nou fond de ten, de operații estetice sau de un general „mai mult”, atât de promovat în era consumerismului. Ești perfectă așa cum ești și tot ce trebuie să faci este să ajungi la un echilibru cu tine însăți.

 

Despre sărbătoarea de a fi tu însăți și cum să fii bună cu tine

Încă de mici suntem învățate că nu suntem suficiente așa cum suntem. Societatea nu ne-ar accepta astfel și ni se induce să gândim, să privim și să ne comportăm într-un anumit fel. Dacă purtăm pantaloni, nu suntem destul de feminine. Dacă purtăm fustă, trebuie să avem grijă să nu fie prea scurtă. Dacă râdem, nu trebuie s-o facem zgomotos. Dacă spunem ce gândim, trebuie s-o facem în așa fel încât să nu lezăm pe nimeni. Multe dintre noi am ales să facem compromisuri, temându-ne că altfel vom fi marginalizate. Așa că a trebuit să găsim modalități de a-i convinge pe cei din jur că merităm prietenia lor și să acționăm în anumite moduri pentru a-i mulțumi. Cu alte cuvinte, a trebuit să ne prefacem. Când încercăm să fim ceea ce credem că vor alții să fim, viața noastră nu este foarte satisfăcătoare pentru că, ei bine, nu este viața noastră și se bazează pe o versiune falsă. Expunerea adevăratului nostru sine, îmbrățișarea pe deplin a dorințelor noastre cele mai profunde și înfruntarea temerilor necesită un act de mare curaj. Imaginează-ți că în loc să forțezi sentimente și identități străine de tine, depui toată energia pentru a construi cea mai autentică „tu”, pentru a construi relații oneste și sănătoase, pentru a-ți îndrepta atenția către ceea ce contează cu adevărat. Deci, cum îți clădești sau recâștigi propria persoană, confortul, bunăstarea?

  • Nu imita. Oamenii sunt diferiți și să copiezi modul de viață al altuia înseamnă pur și simplu să suprimi cine ești cu adevărat. Așa cum spunea și Oscar Wilde, „fii tu, oricine altcineva este deja luat.” 😉
  • Spune adevărul. Fii sinceră cu tine și cu cei cu care intri în contact. Când mințim, ne aflăm într-o anxietate constantă, deoarece fiecare minciună trebuie acoperită de o altă minciună și asta nu poate duce către nimic bun. A fi sinceră este cel mai bun mod de a fi în pace cu tine și cu ceilalți.
  • Găsește-ți pacea/ liniștea/ echilibrul în a fi singură. Este mai bine să fii singură și încrezătoare în cine ești decât să minți în compania altora. Doar după ce îți învingi teama de a fi singură vei putea renunța la necesitatea aprobării sociale.
  • Fă ceea ce îți place. Indiferent de ce așteaptă alții de la tine, încearcă să nu-ți compromită modul de viață. Orice îți place să faci, continuă tot așa și nu permite nimănui să devină un obstacol în calea fericirii tale.

 

Echilibru de la interior la exterior

Singura modalitate de a te conecta într-adevăr cu ceilalți la un nivel semnificativ este să îi lași să vadă cine ești și să fii deschisă când vine vorba de împărtășirea experiențelor. Nu tuturor le va plăcea și asta este perfect în regulă. Nu îți crești valoarea de sine prin a fi ceea ce vor alții să fii, ci prin a fi sinceră cu tine însăți. Dacă acest lucru pare dificil pentru tine, apelarea la un terapeut poate ajuta la consolidarea încrederii de sine și la redescoperirea a cine ești cu adevărat. Beliema te invită să îți îmbrățișezi capacitățile unice și să scapi de comparație și judecată ca factori decisivi pentru a atinge starea de fericire. Fii autentică și prețuiește diferențele care ne fac speciali și care ne califică pentru un tot complet și complex. Fii prezentă, fii bună cu tine și culege laurii unei vieți trăite autentic și profund <3

Previous ArticleNext Article

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.