fbpx
Blog, Bronhoklir

Cum deosebești COVID-19 de răceală și gripă?

Cum deosebești COVID-19 de răceală și gripă?

Cum deosebești COVID-19 de răceală și gripă? Toate simptomele par aceleași pentru răceală, gripă și coronavirus – febra, frisoanele, durerile corpului și tusea. Însă cum poți ști diferența? Iată informațiile care te vor ajuta să înțelegi mai bine semnele, simptomele și ce este de făcut în cazul fiecăreia.

Cum deosebești COVID-19 de răceală și gripă?

SARS-CoV-2 este o nouă tulpină de coronavirus care nu a fost văzută anterior la om și care se răspândește rapid în întreaga lume. COVID-19 poate provoca boli severe în anumite grupuri de oameni. De exemplu, persoanele de toate vârstele cu afecțiuni de sănătate subiacente severe – cum ar fi bolile de inimă, bolile pulmonare și diabetul – par să aibă un risc mai mare de agravare a bolii în cazul în care se infectează cu COVID-19. Simptomele COVID-19 pot include:

Febră și / sau frisoane
Tuse (de obicei uscată)
Dificultăți de respirație
Oboseală (uneori)
Dureri de cap sau gât (uneori)
Simptomele precum secrețiile nazale și congestia sinusurilor sunt foarte rare în COVID-19.

Severitatea simptomelor COVID-19 variază de la ușor la sever. Pentru a preveni infectarea sau răspândirea virusului este esențial să stai izolat. În prezent, nu există niciun vaccin pentru COVID-19. În cazul în care suspectezi că prezinți simptomatologia specifică virusului COVID-19, nu ezita să contactezi autoritățile la 112 sau 0800 800 358.

CITEȘTE ARTICOLUL ÎNTREG PE BLOGUL BRONHOKLIR

Previous ArticleNext Article

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.