fbpx
Blog, Virasoothe

Cum îngrijești varicela

Cum îngrijești varicela. Ameliorare simptome varicelă acasă

Varicela este o infecție cauzată de virusul varicelo-zosterian, care nu poate fi tratată. Însă deși nu există tratament, sunt disponibile o mulțime de produse sau practici ce pot ameliora simptomele, adesea constând în febră și erupții cutanate. Pe lângă acestea, copilul tău poate experimenta stare de oboseală și iritație, mâncărime, lipsa poftei de mâncare. Pentru a-i ameliora suferința, află recomandările noastre.

Cum îngrijești varicela acasă

Cum îngrijești varicela? Copiii cu varicelă pot fi îngrijiți, de obicei, acasă și nu trebuie să se prezinte la medic. Deoarece varicela este un virus, nu poate fi tratată cu antibiotice. Tratamentul se referă la controlul mâncărimii cauzate de erupții cutanate și la alte simptome legate de boala virală. Există multe medicamente și creme pe care le poți cumpăra de la farmacie pentru a ameliora simptomele, dar și alte metode accesibile.

  • Hidratare – Poate fi dificil să te asiguri că copilul tău bea suficientă apă când nu se simte bine. Pentru a preveni deshidratarea, încurajează-l să bea multă apă și fă-o cât mai atrăgătoare prin adăugarea de fructe (bucăți de portocală, lămâie, căpșune, flori comestibile etc.) La fel de indicate sunt și sucurile din fructe sau supele.
  • Febră – Copiii cu varicelă pot avea febră și se pot simți obosiți și iritați. Administrarea paracetamolului sau ibuprofenului poate ajuta, dar cel mai indicat este să citești prospectul înainte.
  • Erupția cutanată și mâncărimea – Există multe medicamente și creme pe care le poți cumpăra de la cea mai apropiată farmacie pentru a ameliora disconfortul mâncărimii. ViraSoothe este un gel calmant, care răcorește și ajută la calmarea mâncărimii din erupția cutanată variceloasă, sprijină vindecarea naturală, reduce scărpinatul și previne apariția cicatricilor. Poate fi aplicat copiilor de peste 6 luni, însă copiii mici și bebelușii ar putea avea nevoie să poarte mănuși pentru a preveni zgârierea.

Care sunt complicațiile grave ale varicelei?

Una din 5000 de persoane care este infectată cu virusul varicelo-zosterian va dezvolta o inflamație a creierului numită encefalită, iar trei din 100.000 vor muri. Aceste complicații sunt foarte rare și majoritatea copiilor se recuperează complet cu îngrijire primită acasă. Totuși, pentru a preveni răspândirea, copiii cu varicelă nu trebuie să meargă la grădiniță sau la școală până când nu s-a uscat ultimul blister. Blisterele uscate indică momentul când varicela nu mai este infecțioasă. Ar trebui să anunți școala dacă copilul tău are varicelă, deoarece pot exista și alți copii care trebuie imunizați sau tratați.

 

Când să consulți medicul

Ar trebui să îți duci copilul la un medic de familie în următoarele cazuri:

  • Are zone mari, dureroase, roșii în jurul erupției cutanate, ceea ce poate indica o infecție bacteriană secundară.
  • Are o problemă a pielii, cum ar fi eczema. În acest caz poate fi necesar să discuți cu un profesionist din domeniul sănătății pentru sfaturi cu privire la cremele pe care le poți folosi pentru erupția cutanată a copilului.
  • Se simte foarte rău; temperatura corpului este mare și are o erupție dermatologică atipică (mici pete roșii sau purpurii, vânătăi inexplicabile). Dacă acestea nu revin la culoarea pielii în momentul în care pui presiune pe ele, poate fi un semn al infecției meningococice.
Previous ArticleNext Article

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.