fbpx
Blog, Flexitol

Cum previi infectarea cu coronavirus?

Cum previi infectarea cu coronavirus? Spălarea corectă a mâinilor este una dintre modalități

Cum previi infectarea cu coronavirus? Odată cu apariția epidemiei de coronavirus și a știrilor despre modul în care oamenii răspund la schimbările provocate de pandemie, te poți simți copleșit de dimensiunea problemei. Cert este că spălarea corectă a mâinilor și menținerea distanței sociale (evitând întrunirile mari și contactul strâns cu persoanele bolnave) sunt două dintre cele mai simple modalități de protecție. Nu numai că previn infestarea cu COVID-19, dar contribuie și la prevenția răspândirii acestuia. Iată mai multe sfaturi care să te ajute să te protejezi – atât pe tine, cât și pe toți cei din jur.

Cum previi infectarea cu coronavirus?

  • Spală-ți mâinile des și corect – Udă mâinile, insistă cu săpun pe toată suprafața lor (între degete, sub unghii) timp de cel puțin 20 de secunde, apoi clătește. Usucă cu ajutorul unui prosop curat (de preferat, un prosop de unică folosință, precum cel de hârtie). În cazul în care n-ai acces la apă și săpun, poți utiliza dezinfectant pe bază de alcool.
  • Menține distanța socială evitând contactul strâns – În primă instanță, stai în casă dacă este posibil! Izolează-te la domiciliu și respectă toate recomandările autorităților. Dacă trebuie să părăsești casa, păstrează o distanță de doi metri față de celelalte persoane și poartă o mască de față. Evită aglomerația, în special în zonele slab ventilate și orice deplasare neesențială. Nu poți ști cine este infectat, iar virusul se poate răspândi prin picături respiratorii (tusea sau strănutul persoanei bolnave) sau contactul cu suprafețe infectate (clanțe, întrerupătoare, mâna persoanei infectate).
  • Evită să îți atingi fața, în special ochii, nasul și gura – Este ușor să atingi o suprafață care poate fi contaminată cu virusul COVID-19 și apoi să îți atingi, fără să conștientizezi, fața. Virusul se poate transfera de pe mâini pe nas și pe gură și apoi intră în corpul tău și te îmbolnăvește. Pentru a nu fi tentat să-ți atingi fața, recurge la următoarele măsuri. Folosește un șervețel pentru a-ți acoperi gura și nasul în timp ce tușești sau strănuți și apoi aruncă-l. Spălă-ți mâinile imediat după. Acest lucru ajută la prevenirea răspândirii picăturilor respiratorii către cei aflați în preajma ta.
  • Dacă suspectezi că prezinți simptomele specifice virusului, nu ezita să contactezi autoritățile la 112 sau 0800 800 358. Sub nicio formă nu ieși din casă! Este esențial să previi infectarea altor persoane. Monitorizează-ți simptomele și rămâi acasă până când un cadru medical îți oferă instrucțiuni în acest sens.

Nu uita de hidratare

Este o perioadă în care te speli excesiv pe mâini. De asemenea, dezinfectanții acționează agresiv cu pielea sensibilă a mâinilor. Tocmai de aceea, nu uita de hidratarea mâinilor! Pentru o hidratare profundă, alege o cremă care conține uree. O variantă eficientă este Flexitol. Formula hidratează pielea, tratează uscăciunea și asprimea pielii și menține umezeala în celulele epidermei. De asemenea, Flexitol este un complement excelent în tratamentul eczemelor și psoriazisului, reglând exfolierea stratului cornos al pielii. Rezultatele sunt vizibile după prima zi de utilizare.

Previous ArticleNext Article

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.