fbpx
Blog, Flexitol

Cum previi uscarea mâinilor în vreme de COVID-19

Cum previi uscarea mâinilor? Cu Flexitol!

Cum previi uscarea mâinilor în vreme de COVID-19? Deoarece virusul care provoacă COVID-19 continuă să se răspândească la nivel mondial, oficialii din domeniul sănătății evidențiază pe toate căile faptul că spălarea corectă și cu regularitate a mâinilor este una dintre cele mai eficiente metode de a preveni răspândirea infecției.Totuși, spălarea frecventă determină uscarea pielii. Află cum poți trata problema în rândurile următoare.

Cum te speli corect pe mâini pentru a evita infectarea cu COVID-19?

Este indicat să te speli pe mâini cu apă și cu săpun timp de cel puțin 20 de secunde. Spală întreaga suprafață a mâinilor, cât și între degete și sub unghii, pentru că în aceste zone se ascund o mulțime de microbi. În cazul în care nu ai acces la apă, se pot folosi și dezinfectanți pe bază de alcool. Însă aceștia nu sunt la fel de eficienți ca săpunul și apa pentru a îndepărta murdăria vizibilă sau microbii. Nu toți dezinfectanții elimină toate tipurile de germeni.

Spălarea frecventă a mâinilor este un mod sigur de a preveni infectarea. Totuși, spălarea excesivă poate determina uscarea pielii, potrivit dermatologilor. Coronavirusul a schimbat obiceiurile de igienă și oamenii se spală mult mai des pe mâini. Acest obicei este salutat, însă hidratarea nu trebuie neglijată.

Cum previi uscarea mâinilor în vreme de COVID-19

Săpunul și apa elimină microbii și murdăria, însă, în același timp, îndepărtează uleiurile naturale ale pielii, determinând uscarea acesteia sau chiar apariția eczemelor. De asemenea, dezinfectanții pe bază de alcool pot irita și ei mâinile. Așadar, după ce-ți speli și usuci mâinile, aplică imediat o cremă de mâini pentru a hidrata și păstra umezeala pielii. Este important să nu alegi o cremă de mâini care conține iritanți, cum ar fi retinolul, alergenii sau parfumurile.

Săpunul ar trebui să fie, de asemenea, blând și fără parfum. Printre numeroasele produse hidratante, cremele de mâini sunt mai bune decât loțiunea de corp, deoarece sunt mai hrănitoare. Loțiunile, care sunt în principal bazate pe apă, pot usca și mai mult pielea, deoarece apa se evaporă. Cremele, adesea pe bază de ulei, sunt mai eficiente în hidratarea pielii. Pentru o hidratare profundă, alege o cremă care conține uree. O variantă eficientă este Flexitol. Formula hidratează pielea, tratează uscăciunea și asprimea pielii și menține umezeala în celulele epidermei. De asemenea, Flexitol este un complement excelent în tratamentul eczemelor și psoriazisului, determinând și reglând exfolierea stratului cornos al pielii. Rezultatele sunt vizibile după prima zi de utilizare.
Alte lucruri pe care trebuie să le iei în considerare sunt deținerea propriului produs și neîmpărtășirea lui cu o altă persoană; dar și purtarea mănușilor atunci când se utilizează produse de curățare, deoarece conțin substanțe chimice dure.

Previous ArticleNext Article

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.