fbpx
Blog, Urinal

Cum să ai o viață sexuală mai bună

Transformările fizice pe care le suferă corpul tău pe măsură ce înaintezi în vârstă au, de asemenea, o influență majoră asupra sexualității tale. Scăderea nivelului de hormoni și modificări ale funcționării sistemelor neurologic și circulator pot duce la probleme sexuale, cum ar fi durerea vaginală sau, în cazul partenerului, disfuncția erectilă. Am putea crede că aspectele emoționale ale maturității – încredere sporită, abilități de comunicare mai bune și inhibiții reduse – pot contribui la obținerea unei experiențe sexuale mai nuanțate și, în cele din urmă, mai satisfăcătoare. Cu toate acestea, multe cupluri se confruntă cu dificultăți în a comunica direct, deschis și onest despre intimitate. Pentru că numai înțelegând elementele fizice și emoționale care stau la baza satisfacției sexuale poți recunoaște și depăși mai ușor problemele intime, asigură-te că citești următoarele rânduri.

 

Cum să ai o viață sexuală mai bună

Astăzi, tratarea problemelor sexuale, fie ele de natură fizică sau psihică, este mai ușoară ca niciodată. De la medicamente revoluționare la terapie psihologică, există o varietate de metode disponibile. În vreme ce unele probleme necesită ajutor de specialitate, problemele minore din viața de cuplu pot fi rezolvate (sau, cel puțin, ameliorate) cu luarea în considerare a următoarelor aspecte.

Educă-te. O mulțime de materiale utile sunt disponibile pentru fiecare tip de problemă sexuală. Fă un research pe internet, alege câteva resurse care se aplică problemei tale și folosește-le pentru a te ajuta pe tine și partenerul tău să fiți mai bine informați despre situație. Totuși, asigură-te că alegi surse de încredere, întrucât internetul poate fi și gazda dezinformării și a informațiilor eronate.

Acordă-ți timp. Pe măsură ce înaintezi în vârstă, răspunsurile tale sexuale încetinesc. Tu și partenerul tău vă puteți îmbunătăți șansele unor relații intime satisfăcătoare găsind un cadru liniștit, confortabil, fără potențiale întreruperi. De asemenea, conștientizează că schimbările fizice prin care trece corpul tău înseamnă că vei avea nevoie de mai mult timp pentru a ajunge la orgasm. Însă a petrece mai mult timp făcând sex nu este chiar un lucru rău. Aceste schimbări în rutina de a face dragoste poate deschide ușile către un nou tip de experiență sexuală.

Folosește lubrifiant. Uscăciunea vaginală, asociată perimenopauzei, poate afecta viața sexuală. Pentru a evita relațiile sexuale dureroase, dar și tensiunile și frustrările care vin odată cu acestea, folosește gelurile lubrifiante. Când lubrifianții nu mai funcționează, discută despre alte opțiuni cu medicul ginecolog.

Menține afecțiunea fizică. Chiar dacă ești obosită, tensionată sau supărată în legătură cu vreo problemă, îmbrățișările și săruturile sunt esențiale pentru menținerea unei legături emoționale și fizice. După ce termini de citit acest articol, du-te și îmbrățișează-l!

Fă exerciții Kegel. Atât femeile, cât și bărbații își pot îmbunătăți performanța sexuală prin exercitarea mușchilor planșei pelvine. Pentru a face aceste exerciții, strânge mușchiul pe care l-ai folosi dacă ai încerca să oprești jetul urinar. Ține contracția timp de două sau trei secunde, apoi elibereaz-o. Repetă de zece ori și încearcă să faci cinci seturi pe zi. Aceste exerciții se pot face oriunde – în timp ce conduci, lucrezi la birou sau stai pe canapea.

Relaxează-te. Ia-ți partenerul și faceți ceva relaxant împreună înainte de a face sex, cum ar fi să jucați un joc sau să ieșiți la cină la restaurantul preferat. Tehnicile de relaxare cum ar fi exerciții de respirație profundă sau yoga sunt, de asemenea utile, însă cel mai indicat este să identifici activitatea care funcționează pentru tine, întrucât fiecare persoană este diferită.

 

Iubire, încredere, dialog

Sfaturile de mai sus sunt esențiale pentru îmbunătățirea vieții intime. Însă probabil cel mai important dintre toate ar fi acesta: nu renunța. Dacă niciunul dintre eforturile tale nu pare să funcționeze, nu renunța la speranță. Dacă încercările pe cont propriu nu dau roade, nu te teme să consulți medicul. Medicul poate determina cauza problemei tale sexuale și poate fi capabil să identifice tratamente eficiente. Dacă este necesar, medicul te pune în legătură cu un terapeut sexual care te poate ajuta să identifici și ameliorezi problemele care stau în calea unei vieți sexuale împlinite. Urinal te vrea curajoasă, liberă, curioasă, iubitoare. Pentru că niciun subiect nu este tabu atunci când este vorba de fericirea și sănătatea ta 😉

Previous ArticleNext Article

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.