fbpx
Beliema, Blog

Cum să te pregătești înainte de a face sex

Fie că ai început o relație cu un nou partener, fie că ești deja într-o relație, te gândești la metode prin care poți să creezi o atmosferă senzuală în dormitor. Înainte de sex, însă, trebuie să te asiguri că ești pregătită din punctul de vedere al igienei și al protecției. Iată câteva recomandări care te vor ajuta să te bucuri în siguranță de experiențe sexuale alături de partener!

Relaxează-te!

Înainte de sex, încearcă să te relaxezi: concentrează-te pe respirația profundă, fă câteva exerciții de stretching, meditează, fă o baie, mănâncă ceva ușor, mergi la masaj. Relaxarea corpului înainte de sex va contribui și la relaxarea minții. Există din ce în ce mai multe dovezi că mindfulness-ul ajută la creșterea nivelului de atenție și de concentrare asupra senzațiilor experimentate în timpul sexului, ceea ce va duce, evident, la sex mai satisfăcător. Chiar dacă nu meditezi, poți încerca să delimitezi contextele. Astfel, înainte să treci de la ritmul agitat către un context sexual, ia-ți câteva minute de respirație profundă. Acestea te vor ajută să te relaxezi și să te setezi mental pentru sex.

Nu ignora igiena!

Înainte de sex, este important să faci duș. Pentru a împiedica răspândirea bacteriilor, spală-ți zona intimă cu apă călduță și cu geluri special create pentru zona genitală feminină. În cazul în care te confrunți cu o infecție vaginală sau ai pielea foarte sensibilă, folosește un produs adaptat, care să nu îți irite zona genitală. Specialiștii în sănătate atenționează că dușurile intravaginale pot crește riscul de apariție a unor infecții, a complicațiilor legate de sarcină, precum și a altor probleme. Aceasta se întâmplă deoarece dușurile vaginale tulbură echilibrul natural al bacteriilor care protejează vaginul. De aceea e mai bine să îl lași să se curețe în mod natural.

O atenție importantă trebuie acordată și jucăriilor sexuale. În cazul în care tu și partenerul tău le folosiți în timpul sexului, asigură-te că le cureți bine înainte, deoarece prin intermediul lor pot fi răspândite infecții.

Protejează-te!

Vorbește deschis cu partenerul tău despre protecție. Este important să stabilești cu partenerul tău care este cea mai potrivită metodă de protecție, pentru a evita astfel o boală cu transmitere sexuală, infectarea cu HIV/hepatită sau o sarcină nedorită. Sexul fără riscuri este mai relaxant!

Prevenție… după sex

Deoarece bacteriile pot pătrunde în uretră în timpul sexului, crescând astfel riscul de apariție a infecțiilor, se recomandă ca, imediat după sex, să îți golești vezica. Urinând imediat după sex, vei elimina acei germeni înainte ca aceștia să ajungă la vezica urinară. De asemenea, și un pahar de apă băut după sex poate fi o idee bună.

Aceleași reguli de igienă se aplică și după sex: spală-te cu apă călduță și cu un gel destinat zonei intime. Produsele de îngrijire intimă Beliema sunt destinate atât pentru uz zilnic, cât și pentru calmarea senzațiilor de mâncărime și arsură din timpul infecțiilor vaginale.

Pe lângă aceste măsuri simple care depind de tine, e important să mergi cu regularitate la medicul ginecolog, pentru a te asigura că totul este în ordine.

Previous ArticleNext Article

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *