fbpx
Blog, Flexitol

Cum tratezi călcâiele crăpate?

Cum tratezi câlcâiele crăpate? Ce determină apariția lor? Când este cazul să te îngrijorezi? Află răspunul la toate aceste întrebări în rândurile următoare. Călcâiele crăpate sunt o afecțiune comună a piciorului, care poate provoca disconfort sau chiar durere. Ele sunt rezultatul pielii excesiv de uscate și sunt însoțite de pielea îngroșată, uneori și de calusuri galbene în jurul călcâiului. Adesea, singura problemă cu călcâiele crăpată este aspectul lor. Cu toate acestea, există și cazuri când situația se agravează dacă fisurile se infectează. Dacă fisurile din călcâi sunt adânci, ele pot fi dureroase, iar uneori pot sângera. Oamenii ar trebui să vadă un medic dacă experimentează durere sau observă roșeață și umflare pentru mai mult de câteva zile. În acest articol, îți prezentăm câteva etape de urmat acasă pentru a trata și preveni fisurile călcâiului în cazuri minore ale afecțiunii.

Remedii pentru călcâiele crăpate

  • Frecarea ușoară a calusurilor cu o piatră ponce poate fi de ajutor. Cu toate acestea, ai grijă să nu folosești excesiv piatra ponce, care poate înrăutăți situația călcâielor crăpate.
  • Evitarea săpunurilor dure sau a produselor de îngrijire a pielii ce conțin parfum. Deși este important să păstrezi călcâiele crăpate curate și ferite de infecții, săpunurile dure pot usca excesiv pielea. Există, de asemenea, produse emoliente care pot fi utilizate în cadă și duș în loc de săpun. Produsele de îngrijire a pielii care conțin parfum, alcool sau retinoizi pot fi uneori prea dure pentru pielea uscată și sensibilă. Evitarea acestor produse poate proteja uleiurile naturale ale pielii.
  • Evitarea încălțărilor cu toc sau încălțămintea necorespunzătoare în cazul stării tale de sănătate. Purtarea pantofilor fără toc poate ajuta la prevenirea sau vindecarea fisurilor călcâiului. Pantofii fără toc oferă sprijin zonei problematice. Purtarea șosetelor de bumbac poate contribui la reducerea frecării dintre picior și pantof. De asemenea, acestea pot absorbi transpirația și umiditatea, permit pielii să respire și ajută la prevenirea uscării pielii.
  • Tratamentele hidratante sub formă de creme, loțiuni și unguente pot ajuta la reținerea umidității pielii. Acest lucru poate împiedica pielea să se usuce și să se crape. Tratamentele hidratante pot ajuta și la remedierea pielii care este deja crăpată. O cremă eficientă este Flexitol. Formula hidratează pielea, tratează uscăciunea și asprimea pielii și menține umezeala în celulele epidermei. Flexitol balsam pentru călcâie și picioare conține Uree în concentrație de 25%, determinând și reglând exfolierea stratului cornos al pielii. Rezultatele sunt vizibile după prima zi de utilizare.
Previous ArticleNext Article

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.