fbpx
Blog, Refenum Ice

Curățenie pentru o viață mai ușoară

Este demonstrat! O casă curată te menține activ, îți influențează pozitiv productivitatea și, totodată, îți conferă o stare de bine. Pentru a obține rezultate bune, ți-am pregătit în următoarele rânduri informații de bază în activitatea de curățenie a spațiilor și suprafețelor.

Este timpul pentru un declutter

Parcurge toate spațiile din casă, de la cele de depozitare la cele deschise și filtrează obiectele care sunt absolut necesare de cele de care te poți lipsi. Asta nu numai că îți va ușura viața, dar îți va modifica și stilul de viață într-unul mai minimalist.

Fii atent la detalii

Stresul de zi cu zi și timpul tot mai scurt pe care îl avem la dispoziție ne fac să trecem cu vederea detaliile, iar acestea fac diferența între o curățenie superficială și una temeinică.
Trebuie să fim atenți la locurile și obiectele care ascund murdăria, deoarece acestea sunt încărcate de bacterii, microbi, mucegariuri și mirosuri. Dacă nu sunt eliminate, se vor răspândi în întreaga casă. Așadar, acordă atenție tocurilor ușilor și ferestrelor, mânerelor clanțelor, ușilor și sertarelor, garniturilor din cauciuc sau plastic ale obiectelor și electrocasnicelor din bucătărie.

Folosește produse adecvate tipurilor de suprafețe

Asigură-te ca deții produse specializate pentru curățarea suprafețelor din lemn, sticlă, piatră naturală, gresie/faianță, piele, textile. Nu este recomandată folosirea produselor promovate ca fiind bune pentru toate deoarece, de cele mai multe ori, acestea nu oferă rezultatele așteptate. De asemenea, trebuie să ai ustensile de curățenie: lavete, bureți, găleată, mop, aspirator. Nu utiliza o singură lavetă sau un singur mop pentru toate încăperile din casă, deoarece riști să extinzi bacterii și mirosuri neplăcute în toată casa.

Implică membrii familiei în activitatea de curățenie a casei

Dacă spațiul în care vrei să desfășori curățenia este mare, este bine să ceri ajutorul altor membri ai familiei. Curățenia generală într-o casă implică mult efort și este mai bine să ceri sprijin decât să te descurajezi.

  • protejează-ți mâinile cu mănuși din latex atunci când faci curățenie
  • aplică soluțiile de curățat pe lavetă, nu pe suprafața de curățat
  • faianța și gresia se curăță mai bine după ce aburul din baie înmoaie murdăria
  • concentrează-te asupra fiecărei încăperi în parte pentru a evita să fii copleșit de volumul de lucru

Păstrează curățenia

Curățenia nu se face, ci se întreține. Dacă vrei să scapi de zilele istovitoare în care trebuie să faci curățenie generală în toată casa și să ai mereu o casă curată, încearcă să întreții curățenia. De asemenea, dacă te confrunți cu febra musculară sau traumatisme minore în urma procesului de curățenie, nu uita de Refenum Ice! Este gelul cu efect local de răcire, care calmează durerile musculare și articulare, grăbește recuperarea musculară după exerciții fizice și reduce inflamația asociată entorselor, fracturilor și altor traumatisme minore.

 

Previous ArticleNext Article

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.