fbpx
Blog, Bronhoklir

De ce îți simți gâtul iritat?

De ce îți simți gâtul iritat? Oricine se confruntă la un moment dat cu senzația de gât iritat. Iritația în gât este un semn foarte frecvent al alergiilor sau poate fi un semn precoce al unei infecții virale sau bacteriene. De cele mai multe ori, iritația în gât poate fi gestionată cu remedii la domiciliu sau simple tratamente care se eliberează fără prescripție medicală.

De ce îți simți gâtul iritat? – posibile cauze

Iritația în gât poate fi cauzată de o varietate de factori. Cele mai frecvente cauze sunt reprezentate de următoarele:

  • Rinită alergică – Aceasta poate fi una dintre cele mai frecvente cauze ale senzației de iritație în gât. Rinita alergică apare atunci când organismul reacționează excesiv la o substanță inofensivă, eliberând o substanță chimică numită histamină, responsabilă de reacțiile excesive. Declanșatorii obișnuiți includ polenul, praful și iritanții, cum ar fi fumul de țigară.
  • Alergii la alimente – Reacțiile alergice la anumite alimente se produc atunci când organismul reacționează la anumite lucruri pe care le mâncăm ca și cum ar dăuna organismului. În general, reacțiile se dezvoltă în câteva minute sau câteva ore de la consumarea alimentelor declanșatoare. Alergia poate fi ușoară sau severă, iar tratamentul depinde de cauza alergiei, precum și de severitatea ei. Alimentele declanșatoare comune includ arahide, crustacee, ouă, lapte și grâu.

CITEȘTE TOT ARTICOLUL PE BLOGUL BRONHOKLIR

Previous ArticleNext Article

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.