fbpx
Blog, Daosin

Diete de toamnă care te ajută să te detoxifiezi și să slăbești

Kilogramele în plus nu îți dau bătăi de cap doar vara, ci și toamna. Fii atentă la ce mănânci chiar și atunci când vremea se răcește. Deși acum porți haine mai groase, care ar trebui să ascundă ceea ce nu vrei să lași la vedere, imperfecțiunile corpului generate de excesele alimentare tot ies în evidență. Și, dincolo de aspectul fizic, dietele de toamnă cu fructe și legume te ajută să-ți pregătești organismul pentru lupta cu virusurile de răceală și gripă. Substanțele nutritive din fructe și legume nu doar reduc țesutul adipos, ci întăresc și imunitatea. Uite câte beneficii se ascund în dieta de toamnă!

De ce să ții o dietă de toamnă?

Schimbarea vremii nu înseamnă renunțarea la dietele alimentare. Din contră, și toamna trebuie să fii atentă la ceea ce mănânci, dacă vrei să-ți păstrezi silueta. Poți astfel să îmbraci acea pereche de pantaloni de stofă care-ți pun în evidență șoldurile. Mai trebuie adăugat faptul că, pe lângă echilibrul conferit greutății corporale, dieta de toamnă, bogată în fructe și legume, te va ajuta să-ți întărești imunitatea. În această perioadă ai nevoie de un sistem imunitar puternic pentru a ține la distanță virusurile care provoacă gripă și răceală.

Dieta cu struguri

Strugurii sunt fructele care conțin o cantitate mare de fibre și apă. În timp ce fibrele ajută la digestie, apa are rolul de a transporta mai ușor substanțele nutritive în corp. De asemenea, o dietă de toamnă cu struguri este benefică și datorită antioxidanților pe care fructele îi conțin. Rolul antioxidanților este de a bloca acțiunea radicalilor liberi, responsabili de apariția procesului de îmbătrânire și chiar a bolilor oncologice. Totodată, strugurii sunt benefici și în controlul glucozei în sânge sau în prevenția osteoartitei. Specialiștii medicalnwestoday.com, îți arată cum trebuie pregătită dieta cu struguri:

  • Taie boabele de struguri pe jumătate și adaugă-le în salatele cu pui
  • Prepară un cocktail cu struguri proaspeți, ananas, felii de piersică și căpșuni
  • Strugurii pot fi mâncați și sub formă de desert, în locul dulciurilor încărcate de zahăr

Dieta cu pere

Consumul de pere te va ajuta să scapi de kilogramele în plus. De asemenea, aceste fructe reduc riscul de cancer, diabet și boli de inimă. Ca și strugurii, perele conțin fibrele necesare asigurării unei digestii sănătoase. De asemenea, fibrele din conținutul perelor reglează sistemul imunitar și reduc inflamațiile provocate de bolile inflamatorii. Perele sunt considerate și o sursă importantă de vitamina C, protejând celulele de acțiunea radicalilor liberi.

Dieta cu prune

Prunele sunt fructele care conțin o varietate de nutrienți, explică specialiștii healthline.com. În compoziția acestor fructe intră minerale, vitamine, fibre și antioxidanți, care, pe lângă efectele asupra siluetei, te protejează împotriva unor boli cronice grave. De asemenea, prunele au un rol important în a ține sub control zahărul din sânge. Prunele pot fi consumate atât proaspete, cât și uscate. Indiferent de ce alegi, beneficiile vor fi aceleași. Poți combina prunele cu legumele în diferite salate. Specialiștii recomandă salata de prune cu spanac și busuioc, salata de prune cu avocado sau salata de prune, portocale, fenicul și ceapă.

Dieta cu gutui

Se pare că beneficiile gutuilor au fost descoperite încă din Antichitate, de pe vremea vechilor greci și romani. Pentru aceștia, gutuile reprezentau un simbol al iubirii și fertilității. Astăzi, sunt recomandate în dietele de toamnă, pentru reducerea kilogramelor în exces. Ce le face atât de speciale? Conținutul bogat în substanțe minerale și vitamine, precum vitamina C sau Vitamina B6, fier, potasiu și magneziu. Gutuile sunt un remediu potrivit pentru problemele digestive precum refluxul gastric. De asemenea, ar putea avea efecte benefice și în lupta cu alergiile alimentare. Deși este recomandat să fie consumate proaspete, gutuile pot fi un ingredient deosebit în combinație cu iaurt sau carne de porc la grătar.

Cu ajutorul acestor diete, precum și prin administrarea suplimentului alimentar Daosin, poți ține sub control simptomele intoleranței la histamină.

Previous ArticleNext Article

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *