fbpx
Blog, Refenum Ice

Durerea musculară

Durerea musculară face parte din viața fiecăruia dintre noi.  Durerea musculară este frecventă și afectează orice parte a corpului, de la gât pană la gambe.

Durerea musculară – cauze

De cele mai multe ori, durerea musculară apare în urma unui efort fizic intens. Totuși, microleziunile de la nivelul fibrelor musculare nu sunt un motiv de îngrijorare. Musculatura îşi măreşte volumul şi devine mai puternică. Este practic un sistem de adaptare a corpului tău pentru eforturile intense care vor urma.

Totodată, și executarea unui exerciţiu nou, cu care corpul tău nu este obişnuit, poate duce la o febră musculară puternică. Așa se manifestă mecanismul de apărare al organismului tău, care îți transmite că ai depășit limita.

Simptome

Durerea musculară poate varia în intensitate, în funcție de tipul de contracţie musculară pe care l-ai întreprins. Astfel, ea poate fi ușoară încât să nu te incomodeze sau severă, încât să nu-ți permită să folosești mușchiul respectiv. Când un mușchi este afectat, inflamația poate provoca durere și edem. Suferința provocată de durerile musculare poate fi deranjantă și îți poate limita capacitatea de a te deplasa în voie, ceea ce poate face ca acţiunile cotidiene cum sunt ridicarea din pat, urcatul scărilor și ridicarea unor obiecte să fie dureroase.

Durata durerii musculare depinde, de asemenea, de tipul traumatismului. Traumatismele acute apar brusc și pot fi însoțite de dureri ascuțite și severe, umflături și lipsa de mobilitate în zona afectată. Entorsele și luxațiile sunt afecțiuni comune. Simptomele includ durere, inflamație, vânătăi, spasme musculare și incapacitatea de a mișca în mod liber articulațiile afectate.

Entorsele și luxațiile pot necesita, în faza inițială, tratament medical profesional și te pot împiedica să realizezi activitățile zilnice. Traumatismele grave cum sunt fracturile, ligamentele rupte și dislocările pot provoca foarte multă durere, necesitând un tratament medical și te pot forța să faci repaus pe durata recuperării.

Tratament

Dacă te confrunți cu febra musculară sau traumatisme minore, nu uita de Refenum Ice! Este gelul cu efect local de răcire, care calmează durerile musculare și articulare, grăbește recuperarea musculară după exerciții fizice și reduce inflamația asociată entorselor, fracturilor și altor traumatisme minore. Se aplică un strat subțire de gel pe zona afectată de 3-6 ori pe zi, iar efectele se resimt chiar după prima utilizare.

 

 

Previous ArticleNext Article

2 Comments

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.