fbpx
Blog, Urinal

Extractul din fructe de merișor, proprietăți terapeutice imbatabile

Din cele mai vechi timpuri și până astăzi, natura a fost considerată un aliat al organismului în lupta cu bolile. Vitaminele, mineralele și nutrienții din plante ameliorează simptomele a numeroase afecțiuni. Considerate un puternic antioxidant natural, fructele de merișor pot diminua efectele infecțiilor tractului urinar sau pot reduce riscul de a dezvolta boli cardiovasculare. Fructele de merișor pot fi consumate sub formă de sucuri naturale, în combinație cu alte fructe.

 Ce trebuie să știi despre merișor

 Aceste fructe sunt specifice Americii de Nord. Ele fac parte din familia coacăzelor și afinelor, iar denumirea lor științifică este Vaccinium macrocarpon. Au un gust foarte acru, de aceea, multe persoane le folosesc în combinație cu fructe mai duci, pentru a prepara sucuri naturale.  Ceea ce le face deosebite este calitatea lor antioxidantă. Potrivit medicalnewstoday.com, au un conținut scăzut de calorii, dar sunt o sursă importantă de vitamina B-1, B-2, B-3, B- 6, vitamina E și vitamina C. Capacitatea antioxidantă a fructelor de merișor este dată de vitamina C. Experții Institutului Național de Sănătate Publică din SUA susțin că această vitamină blochează activitatea radicalilor liberi asupra celulelor, ajută la o mai bună absorbție a fierului în organism și crește rezistența sistemului imunitar. Datorită vitaminei E, fructele de merișor pot diminua simptomele unor boli cronice precum afecțiunile cardiovasculare, dar și pe cele ale infecțiilor tractului urinar sau ale artritei. Iată și care este valoarea nutrițională a fructelor de merișor: Calorii – 46 g

Glucide – 12 g
Proteine – 0 g
Grăsimi – 0 g
Fibre – 5 g
Apă – 87%
Carbohidrați – 12,2 g

Merișoarele pot fi și o importantă surse de minerale, precum cuprul, care se regăsește tot mai puțin în alimentația din Occident. Lipsa cuprului din organism poate genera probleme de inimă.

Beneficii ale consumului fructelor de merișor

Datorită mineralelor și vitaminelor pe care le conțin, fructele de merișor pot avea beneficii asupra sănătății organismului. Iată care sunt cele mai cunoscute efecte ale acestor fructe:

Ameliorează simptomele infecțiilor tractului urinar – datorită efectului antioxidant, merișorul poate preveni acțiunile bacteriilor asupra tractului urinar. De asemenea, poate ameliora leziunile mucoaselor și împiedica multiplicarea bacteriilor. Folosite împreună cu tratamentul cu antibiotice, aceste fructe ar putea accelera procesul de vindecare în cazul infecțiilor tractului urinar.

Reduc riscul apariției bolilor de inimă – un studiu realizat în 2019 și publicat de Biblioteca Națională de Medicină arată că suplimentele naturale pe bază de fructe de merișor pot preveni riscul apariției bolilor cardiovasculare. Extractele de merișor ar putea regla presiunea sanguină în timpul contracțiilor mușchiului inimii. De asemenea, s-au observat efecte benefice și în cazul persoanelor care suferă de obezitate. Datorită conținutului scăzut în calorii, merișorul poate regla circulația sângelui.

Au efect antiinflamator – datorită fitonutrienților care intră în compoziția lor, fructele de merișor pot ameliora simptomele inflamațiilor de la nivelul stomacului sau al colonului.

Pot preveni bolile gingivale – efectul antiinflamator al merișorului poate asigura și o bună sănătate orală. Consumate în mod regulat, merișoarele reduc riscul apariției problemelor gingivale, precum gingivita sau reacția gingivală.

Au grijă de sănătatea sistemului imunitar – datorită conținutului de vitamina C, fructele de merișor pot reprezenta o sursă naturală de protecție a sistemului imunitar.

Fructele de merișor pot fi consumate sub formă de sucuri naturale, combinate cu mai multe fructe, precum ananasul, bananele, merele sau perele. De asemenea, puteți folosi suplimente naturale care conțin extract de merișor, precum Urinal Akut. Rolul acestui supliment este de s menține sănătatea vezicii urinare și a tractului urinar inferior.

Specialiștii atrag atenția asupra faptului că în cazul unor persoane s-au constatat efecte adverse ale consumului de merișoare. Ele pot interacționa cu unele medicamente și ar putea modifica acțiunea acestora în organism.

Previous ArticleNext Article

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *