fbpx
Blog, Lactoflora

Flora intenstinala

Reechilibrarea microflorei intestinale

Flora intestinală are o influenţă majoră în procesul de digestie şi asimilare a nutrienţilor, însă nu mai puţin important este rolul pe care îl are asupra întăririi sistemului imunitar, care depinde într-o mare proporţie de activitatea tractului digestiv. Principalele procese prin care aceasta contribuie la întărirea sistemului de apărare sunt: reglarea funcțiilor intestinale, stimularea sintezei imunoglobulinelor, distrugerea toxinelor nocive organismului, procesul de digestie, absorbţia nutrienţilor vitali, sintetizarea vitaminelor şi crearea unui pH optim al colonului prin asimilarea calciului şi a vitaminei D. Toate acestea protejează sistemul nostru imunitar, creând un scut împotriva posibilelor bacterii dăunătoare. O floră bacteriană echilibrată măreşte capacitatea organismului de a combate infecţiile şi simultan minimizează efectele adverse ale terapiei cu antibiotice. Însă o floră intestinală sănătoasă, viguroasă și echilibrată este pe cât de importantă, pe atât de sensibilă, perturbarea ei putând fi cauzată de factori foarte variați.

Factori perturbatori ai bacteriilor la nivel intestinal

Există numeroşi factori care pot perturba nivelul bacteriilor la nivel intestinal. Începand de la medicamente, antibiotice, citostatice, anticonceptionale, până la unele excese alimentare – alcool, dulciuri, cafea, zahăr, carne și grăsimi, regimurile alimentare drastice, anumite boli digestive, fumatul sau stresul prelungit. Studiile științifice relevă faptul că pentru refacerea unei flore intestinale afectate sunt necesare doar două specii de bacterii: Lactobacillus și Bifidobacterium. Acestea pot fi găsite în alimente fermentate, în murături, brânză, drojdie de bere, iaurt nefermentat, chefir din lapte. Fie că în bine sau în rău, ceea ce mâncăm ne poate afecta flora intestinală. Spre exemplu, o alimentație bogată în grăsimi dezechilibrează coloniile de bacterii bune din intestine, ducând la simptome neplăcute cum ar fi balonare, crampe sau chiar la boli mai grave.

Apar astfel dezechilibre majore, care se extind şi la sistemul de apărare al organismului împotriva bolilor sau la sistemul imunitar. Astfel, perturbarea acestui scut bacterian benefic pentru organism poate duce la tulburări de memorie, tulburări de vedere în timpul nopții, afecţiuni neurologice periferice, dureri de cap și chiar la forme de depresie severă.

Alimentatia necesară

Dieta zilnică şi obiceiurile alimentare constituie agenţi importanţi în imunizarea organismului, deoarece tractul digestiv este responsabil de funcţiile de asimiliare şi procesare a vitaminelor şi mineralelor necesare corpului. Suplimente bogate în omega 3 sau probiotice se susțin flora intestinală. Dar nu uita nici de Lactoflora. Reechilibrează microflora intestinală bacteriană, stabilizează funcția intestinului și întărește apărarea naturală a organismului. Un produs inovator pe piata, datorita formulei unice brevetate, echilibrata si realizata in conformitate cu noile concepte in nutritie, precum si a combinatiei patentate de probiotice. De asemenea este un produs usor de folosit, cu gust placut atat pentru copii cat si pentru adulti. un supliment alimentar de probiotice vii in concentratii foarte mari, care – reechilibreaza microflora intestinala bacteriana, – stabilizeaza functia intestinului si – intareste apararea naturala a organismului

Previous ArticleNext Article

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.