fbpx
Blog, Daosin

Friptură de vită cu sparanghel

Îți propunem să încerci un preparat delicios, ale cărui ingrediente au un conținut foarte scăzut de histamină.

Ai nevoie de:

  • mușchi de vită
  • sparanghel verde
  • unt pentru prajit
  • sare, piper

Carnea se scoate din frigider cu cel puțin o oră de a fi gătită și se asezonează cu sare și piper. Se încinge tigaia și se pune la topit untul. Se adaugă mușchiul de vită, care se prăjește pe ambele părți. Carnea nu trebuie prăjită prea tare, ci trebuie să rămână fragedă și suculentă. Dacă o preferi rare (în sânge), temperatura ei trebuie să fie de 50-55 de grade Celsius, iar dacă vrei să fie medium rare, temperatura optimă este 60-65 de grade Celsius. Când e gata, așează friptura pe un blat de lemn pentru 10 minute, timp în care te poți ocupa de sparanghel.

Mai întâi, trebuie îndepărtate tijele lemnoase de pe firele de sparanghel. Acesta se prăjește apoi în unt, timp de cinci minute. În timpul prăjirii se adaugă sare și piper. Pentru a rămâne crocant, sparanghelul nu trebuie prăjit mai mult de cinci minute.

Poftă bună!

Previous ArticleNext Article

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.