fbpx
Blog, Flexitol

Iarna și pielea ta

Puloverele groase au înlocuit rochiile, patul tău este prea confortabil pentru a-l părăsi, iar temperatura de afară este sub îngheț. Acestea sunt doar câteva dintre semnele că iarna este deja aici … și nu va merge nicăieri în următoarele câteva luni. Însă o altă definiție a iernii este dată de provocările cu care se confruntă pielea ta. Așa că transformă iarna aceasta în ocazia perfectă de a-ți îngriji pielea așa cum trebuie.

 

Iarna și pielea în aceeași ecuație?

Pentru pielea ta, iarna se traduce prin uscăciune și disconfort pentru pielea expusă, cum ar fi fața, buzele și mâinile. Dar este mai mult decât atât. Pielea poate reacționa în moduri mai dure, cum ar fi crăpături, mâncărimi, iritații, roșeață, sensibilitate sau chiar descuamare.

„De ce mi se întâmplă asta tocmai mie?” Dacă ți-ai pus vreodată această întrebare, răspunsul este dublu. Pe de-o parte, din cauza naturii; pe de alta, din cauza ta. Iarna, natura ne oferă vreme mai rece și mai uscată decât în orice alt anotimp. Aerul de iarnă compromite, de asemenea, echilibrul natural al uleiurilor din stratul superficial al pielii, care protejează pielea și ajută la menținerea nivelului de umiditate al acesteia. În timpul iernii, avem tendința să facem băi lungi și fierbinți, care de asemenea îndepărtează acest strat de ulei protector. Ne mutăm între medii interioare încălzite și frigul din aer liber, iar această schimbare extremă a temperaturii usucă și mai mult pielea. De asemenea, există și răcelile de sezon care subminează sistemul imunitar al organismului și afectează aspectul general al pielii. Iar ca și cum toate acestea nu ar fi fost de ajuns, vina ta cea mai mare este că nu acorzi grija și atenția necesare pielii tale.

 

Se poate face ceva în acest sens?

Răspunsul încurajator este „da, cu siguranță!” Cu câțiva pași simpli îți poți îmbunătăți pielea și calitatea vieții:

  • Nivelul de umiditate – Dermatologii recomandă la unison același lucru: menține pielea cât mai hidratată posibil, folosind creme care conțin ingrediente sau agenți hidratanți, cum ar fi glicerină și uree.
  • Adaptează ritualurile de igienă – Când vine vorba de curățare, nu toate metodele sunt egale – mai ales iarna. Deși îți poți clăti fața cu apă în timpul verii, fără a avea efecte negative, apa poate usca grav pielea feței în timpul iernii. În lunile reci, este important să recuperezi umezeala pierdută a pielii. Cum? Prin curățare cu o loțiune hidratantă.
  • Alege dușul în locul băilor lungi – O baie în cadă, lungă și fierbinte în timpul iernii este o adevărată plăcere, dar nu și pentru pielea ta. Așa cum menționam și anterior, băile lungi și fierbinți tind să dizolve stratul protector natural de ulei de pe suprafața pielii. Așadar, las-o mai moale cu băile și alege dușul scurt, cu temperatură redusă a apei.
  • Nu-ți mușca buzele, hidratează-le – Tendința naturală în sezonul rece este de a-ți mușca sau umezi buzele pentru a reduce senzația de uscăciune. Dar ceea ce se întâmplă de fapt este că buzele se usucă și mai mult. Soluția: folosește un balsam hidratant pentru buze.

 

Hidratează, hidratează și iar hidratează

Mâinile au deja o istorie grea în spate – spălare frecventă, folosirea dezinfectanților sau a mănușilor de protecție. Temperaturile scăzute ale iernii nu fac decât să înrăutățească lucrurile. Păstrează mereu la îndemână o cremă de mâini. Balsamul pentru mâini Flexitol are o compoziție unică, eficientă pentru a penetra straturile profunde ale pielii. Amestecul de uree și substanțe emoliente este conceput pentru a oferi o hidratare eficientă și rapidă, dar profundă și de lungă durată în același timp. De asemenea, formula complexă Flexitol atenuază simptomele dermatitei, eczemei și psoriazisului (piele foarte uscată, crăpată, roșeață sau mâncărime) încă din prima zi.

Previous ArticleNext Article

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.