fbpx
Blog, Refenum Ice

În sfârșit vară

Vara înseamnă mișcare

Venirea verii favorizează plimbările, practicarea mișcării, cât și starea de bine. Exercițiul fizic constant are o multitudine de avantaje, puțin mai cunoscut fiind faptul că acționează pozitiv și asupra psihicului. Cu ajutorul sportului, stresul nu va mai fi atât de prezent, deoarece în timpul activității fizice organismul eliberează endorfine, care îți vor schimba complet perspectiva asupra lucrurilor. Surfing, kitesurfing, kayaking sau schi nautic sunt doar cateva dintre sporturile pe care le poți practica vara, chiar în România. Dacă nu ești inițiat în aceste sporturi, însă îți dorești să schimbi acest lucru, află că există numeroase școli de specialitate în acest sens.

Sporturile verii

Surfing-ul este un sport nautic a cărui practicare depinde de valurile aflate în formare, pe măsura deplasării lor către țărm. Surfing-ul a câștigat treptat teren și pe litoralul Mării Negre, unde există numeroase școli specializate de inițiere în acest sport. O condiție esențială fără de care acest sport nu se poate practica este vremea, fiind necesare un vânt puternic și valuri de peste doi metri înălțime.

Kitesurfing-ul presupune utilizarea unui zmeu foarte puternic care să tragă un surfboard sau un wakeboard pe apă. Dacă îți dorești inițierea în acest sport, în stațiunea Mamaia există o școală de kitesurf, unde se predă kitesurfing stil wave, freestyle, freeride, bump&jump, long distance.  Este recomandată practicarea sportului în zone mai puțin aglomerate, care permit efectuarea anumitor manevre.

Kayaking-ul se practică pe ape repezi, în special râuri, cu ajutorul unei ambarcațiuni speciale, numite caiac. Ape repezi din România accesibile în ceea ce privește kayaking-ul ar fi Crișul repede, Crișul pietros, Repedea, Cerna, Mureș sau Someșul cald. De asemenea, o zonă la fel de favorabilă practicării acestui sport este și Delta Dunării.

Shiul nautic este sportul acvatic care presupune remorcarea practicantului de o barcă cu motor outboard, menținându-se pe apă cu unul sau două schiuri. Skiing-ul se poate practica în stațiunile Mamaia, Eforie Nord, Eforie Sud, dar și pe lacurile Siutghiol și Snagov.

Sănătate și distracție

Sporturile de vară sunt distractive și, în același timp, aliatul tău în sănătate, contribuind la forma ta fizică. Este important să știi că solicitarea fizică îți poate provoca febră musculară. În acest caz, folosește Refenum Ice, gelul cu efect local de răcire, ce calmează durerile musculare și articulare.

 

Previous ArticleNext Article

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.