fbpx
Blog, Flexitol

Mâini uscate

Mâini uscate? Poate fi o problemă comună. Deși nu este o condiție periculoasă, poate fi un factor de disconfort. În cele mai multe cazuri, mâinile uscate sunt cauzate de condițiile de mediu. Totuși, spălarea frecventă a mâinilor, expunerea la substanțe chimice și anumite afecțiuni medicale pot fi alți factori cauzatori. Află mai multe despre remedii pentru uscăciune și modalități de prevenire a acesteia.

Cauzele mâinilor uscate

Vreme – În lunile mai reci, este obișnuit ca pielea ta să se usuce. Schimbările climatice, în special vremea rece, fără multă umiditate în aer, poate determina uscarea mâinilor.

Condițiile locului de muncă – Condițiile la locul de muncă pot provoca, de asemenea, uscăciunea pielii. Persoanele cu locuri de muncă care necesită spălarea constantă a mâinilor, cum ar fi asistenții medicali sau medicii pot observa mâinile uscate. Muncitorii din fabrică sau coaforii pot fi expuși în mod constant la substanțe chimice sau la alte substanțe iritante dure, care pot determina uscarea pielii.

Remedii pentru mâini uscate

Hidratează – Aplică o cremă sau o loțiune hidratantă de calitate de mai multe ori pe zi. Loțiuni și creme ajută la restabilirea umidității și la sigilarea ei în piele.

Poartă mănuși – Dacă petreci mult timp cu mâinile în apă, cum ar fi atunci când speli vasele, ia în considerare purtarea unei perechi de mănuși. Mănușile ajută la prevenirea apei de a îți îndepărta uleiurile naturale ale pielii.

Redu stresul – Există o legătură între stres și eczeme. Așa că, dacă observi că mâinile tale prezintă piele uscată cauzată de eczeme, dedică ceva timp pentru îngrijirea de sine pentru a reduce stresul.

Ia în considerare medicația – Dacă te confrunți cu eczeme severe, medicamentele pot fi necesare pentru a permite pielii să se vindece. Medicul îți poate prescrie steroizi pe care îi poți aplica pe piele sau chiar un antibiotic pe care îl administrezi pe cale orală.

Aplică un produs intens hidratant – Pentru o hidratare profundă, alege o cremă care conține uree. O variantă eficientă este Flexitol. Formula hidratează pielea, tratează uscăciunea și asprimea pielii și menține umezeala în celulele epidermei. Flexitol se găsește în varianta balsam pentru mâini și balsam pentru picioare, inclusiv cel diabetic. De asemenea, instrumentul este un complement excelent în tratamentul eczemelor și psoriazisului, determinând și reglând exfolierea stratului cornos al pielii. Rezultatele sunt vizibile după prima zi de utilizare.

Previne și nu trata

Ia în considerare transportarea în permanență a balsamului Flexitol, astfel încât să poți hidrata constant pielea pe parcursul zilei. Caută hidratante care conțin ingrediente precum: uree, glicerină, ulei de jojoba, unt de cacao, aloe. De asemenea, ar trebui să eviți căldura excesivă, cum ar fi de la uscătoarele din băile publice. Ca și condițiile reci, căldura poate usca și mai mult pielea.

 

Previous ArticleNext Article

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.