fbpx
Blog, Memoplus

Martie este aici. Nu uita să-ți suni mama!

Uităm diverse lucruri din diverse motive. Uităm numele cuiva, un cuvânt pe care vrem să îl folosim, faptul că avem o programare la medic sau data zilei de naștere a unei persoane dragi. Uitarea este o problemă comună, care poate avea atât consecințe minore, cât și grave. Grijile și stilul haotic de viață al secolului XXI sunt cea mai probabilă cauză care te împiedică să-ți suni mama de ziua ei, noi suntem aici să-ți reamintim!

 

Martie, luna mamei, luna femeii

Ziua Mamei sărbătorește maternitatea și este o zi în care facem eforturi speciale pentru a recunoaște și a aprecia rolul mamei în viața noastră. Și totuși, această zi se extinde la generații de mame – mătuși, bunici, străbunici. Fie că este vorba de mamă, bunică o mătușă preferată, o profesoară sau o prietenă, femeile din viața noastră ne modelează și ne definesc în moduri mai mult sau mai puțin semnificative. Explorează felul în care mama ta și celelalte femei din viața ta te-au ajutat să ajungi cine ești, apoi alege cele mai frumoase cuvinte pentru a-ți arăta aprecierea față de cele care înseamnă cel mai mult pentru tine și bucură-le de sărbătoarea Zilei Mamei. Deși femeile merită recunoștință și apreciere în fiecare zi din an, se poate spune că Ziua Mamei este ziua oficială în care ți se permite să te oprești din orice ai face și să îți îndrepți atenția și energia către femeile din viața ta. Și chiar dacă un buchet de flori și un tort n-au făcut niciodată rău nimănui, încearcă să folosești cuvintele pentru a exprima ceea ce simți. Bineînțeles că va adora acel minunat buchet cu florile ei preferate, dar ce-ar fi să-i spui că este eroina ta, o sursă constantă de inspirație, un reper de putere, că transformă cina de duminică seara în cel mai atrăgător și cald loc din lume? Sărbătoarea Zilei Mamei ne permite să reflectăm la importanța rolului matern în formarea noastră și la modul în care suntem cu toții conectați unul cu celălalt – un cadou pe care mama îl va aprecia cu siguranță, indiferent de modul în care este „ambalat.”

 

Un motiv în plus să-ți suni mama

Luna Mamei nu este doar un prilej de a-ți arăta aprecierea pentru cea care te iubește necondiționat; ci are și beneficii psihologice importante. Un studiu oferă încă un motiv pentru a-ți apela mama în această lună specială. Studiul a constatat că o convorbire telefonică cu mama (în detrimentul mesajelor text) crește nivelul de calm și liniște și reduce stresul și anxietatea. La studiu au participat oameni din generația Z și mamele lor și s-a bazat pe măsurarea modelelor de undă cerebrală alfa și beta pentru a determina factorii fiziologici și pentru a vedea ce se întâmplă atunci când vorbim cu mamele noastre. Rezultatele au fost comparate cu ceea ce se întâmplă în timpul trimiterii de mesaje text. Așa că oricâte lucruri ai avea de făcut, oricâte sarcini de dus la capăt, fă-ți timp să-ți suni mama și să-i spui cât de mult prețuiești tot ce a făcut pentru tine!

Previous ArticleNext Article

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *