fbpx
Blog, Urinal

Măsuri de siguranță și de igienă intimă atunci când mergem la piscină sau la ștrand

Vara este sezonul distracției, al relaxării și al vacanțelor. Este și sezonul în care ar trebui să acordăm o atenție sporită igienei intime, deoarece temperaturile și umiditatea sunt ridicate, ceea ce favorizează dezvoltarea bacteriilor. Transpirația și căldura pot duce la disconfortul zonei intime feminine, ce poate fi determinat de infecții vaginale sau de infecții urinare. De aceea, este important ca igiena intimă să se facă în mod corect, pentru a preveni astfel apariția iritațiilor și a infecțiilor.

 

Igiena intimă și importanța ei în menținerea sănătății generale

O igienă intimă precară poate influența sănătatea generală, prin dezvoltarea bacteriilor și a infecțiilor. Vaginul are un sistem propriu de autocurățare și de reglare a pH-ului, ale cărui valori normale sunt cuprinse între 3.8 și 4.5. Este important să facilităm această funcție de reglare a pH-ului vaginal, printr-o igienă intimă corectă. Citește mai departe câteva sfaturi ce țin de igiena intimă, atât pentru femei, cât și pentru bărbați!

 

Reguli de igienă intimă – sfaturi pentru femei

Mediul acid natural al vaginului poate fi afectat de umiditate și de temperaturile ridicate, ceea ce poate duce la apariția disconfortului. Iar când mergem la piscină sau la ștrand, de multe ori nu acordăm aceeași atenție sau rigurozitate igienei intime. Iată ce reguli de igienă intimă poți urma, pentru a-ți menține sănătatea generală, dar și pentru a te bucura de o viață sexuală normală!

 • Evită hainele foarte strâmte. Pentru că vara transpirăm foarte mult, umiditatea zonei intime crește. Hainele strâmte afectează aerisirea corespunzătoare a zonei intime, ceea ce creează un mediu favorabil pentru dezvoltarea bacteriilor.

 • Atunci când temperaturile sunt ridicate, pierdem multe lichide prin transpirație, lichide care sunt folosite de organism pentru a elimina bacteriile și toxinele. Iar dacă nu sunt eliminate, bacteriile pot duce la apariția infecțiilor. Tocmai de aceea, hidratarea este foarte importantă. Potrivit Institutului American de Medicină, este recomandat ca femeile să bea 9 pahare de lichide neîndulcite pe zi, iar bărbații, 13, arată www.urologygroup.com.

 • Atunci când îți cureți zona intimă, evită săpunurile și cremele parfumate, deoarece ele pot dezechilibra pH-ul vaginal, ceea ce poate favoriza apariția infecțiilor vaginale.

 • Menține zona intimă uscată și aerisită și schimbă-ți lenjeria intimă în mod regulat. Ia o pauză de la lenjeria sintetică sau din dantelă ori mătase, deoarece acestea rețin umiditatea, și alege lenjerie intimă confortabilă, din bumbac.

 • În timpul menstruației, folosește absorbante sau tampoane biodegradabile sau din bumbac, deoarece sunt prietenoase cu pielea ta și reduc senzația de mâncărime sau iritație.
 • Folosește șervețele umede speciale pentru zona intimă, mai ales atunci când folosești toaletele publice. Verifică dacă aceste toalete sunt curate, iar dacă nu ai altă opțiune, asigură-te că îți cureți bine zona intimă, pentru a preveni astfel infecțiile.

 • Atunci când uretra intră în contact cu bacterii prezente la nivelul zonei genitale a partenerului, acestea pot pătrunde în uretră și astfel poate apărea o infecție urinară. De aceea, se recomandă să urinezi la scurt timp după actul sexual. Și nu uita să te hidratezi!

 • Când vine vorba de igiena intimă, acordă atenție curățării și uscării pielii. Zona intimă are nevoie de atenție suplimentară în privința îngrijirii în timpul verii. De aceea, când mergem la mare, la piscină sau la ștrand, se recomandă dușul după scăldat și schimbarea slipului de baie înainte de a relua „sesiunea“ de bronzat. De asemenea, este recomandat ca după scăldat să ne asigurăm că slipul de baie este uscat, înainte de a ne așeza direct pe nisip.

 

Reguli de igienă intimă – sfaturi pentru bărbați

Despre igiena intimă a bărbaților nu se vorbește atât de des. Aceasta este însă importantă atât pentru sănătatea zonei genitale, cât și pentru calitatea vieții sexuale. Iată câteva sfaturi pentru igiena intimă masculină:

 • Schimbă-ți zilnic lenjeria intimă.
 • Spală zona intimă regulat și usucă-te cu delicatețe.
 • Mănâncă sănătos – anumite alimente, precum citricele, legumele verzi, precum și apa și ceaiul verde îmbunătățesc mirosul zonei intime.
 • Spală zona intimă după actul sexual.

 

Produse cosmetice pentru igienă intimă

Printr-o igienă intimă corectă, se asigură echilibrul dintre pH și flora microbiană. De aceea, este important să alegem produse speciale pentru îngrijirea intimă, de preferat neparfumate. Printr-o igienă intimă corectă, prevenim acumularea de celule moarte care pot determina dezvoltarea bacteriilor.

 

Bideurile și rolul lor în igiena intimă

Bideurile devin din ce în ce mai populare. Cei care le folosesc în mod regulat simt că zona intimă este mai curată și chiar le consideră mai confortabile decât curățatul clasic cu hârtie igienică. Potrivit unui studiu apărut în revista Gerontologist, în cazul rezidenților unui cămin pentru persoane vârstnice din Maryland (SUA) s-a observat scăderea conținutului de bacterii din urină după ce au folosit cu regularitate bideul. Astfel că acest tip de curățare poate fi considerat foarte eficient în păstrarea unei igiene intime adecvate.

 

Recomandările specialiștilor pentru igiena zonei intime

În urma unor cercetări consistente realizate de Committee from the Middle East and Central Asia, au fost structurate recomandări referitoare la igiena zonei intime feminine. Acestea includ:

 • Igiena intimă trebuie să se facă zilnic.
 • Zona intimă este predispusă la dermatite, de aceea este important să se evite contactul cu factori iritanți.
 • Utilizați soluții de curățare intimă hipoalergenice, cu pH cuprins între 4.2 și 5.6.
 • Nu sunt recomandate dușurile intravaginale, deoarece vaginul se curăță singur.
 • Schimbă-ți frecvent lenjeria intimă și absorbantul, în perioada menstruației!
 • Evită folosirea pudrei de talc în zona intimă!

Nu uita că vara trebuie să te hidratezi mai mult decât de obicei! Iar dacă apare disconfortul urinar, ameliorează simptomele de arsură la urinare și nevoia constantă de a urina cu Urinal Akut, formulă cu efect rapid, care contribuie la menținerea sănătații vezicii urinare și a tractului urinar inferior.

Previous ArticleNext Article

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *