fbpx
Blog, Memoplus

Memorie mai bună cu ajutorul șahului

Cercetările arată că șahul are un impact pozitiv asupra memoriei. Șahul este un joc complex, iar mutările trebuie gândite dinainte pentru ca șansele de câștig să crească, ceea ce sporește puterea creierului. În același timp, s-a observat că jucătorii experimentați de șah au o memorie auditivă și vizuală mai dezvoltată, arată indiaeducationdiary.in.

Află mai departe toate beneficiile pe care ți le aduce șahul!

Șahul îți poate crește IQ-ul

Jocul de șah poate avea un impact puternic asupra IQ-ului. Un studiu realizat în Venezuela a arătat că în patru luni șahul a avut un impact semnificativ asupra IQ-ului celor câteva mii de participanți, potrivit indiaeducationdiary.in. S-a observat totodată că șahul îmbunătățește și viteza de procesare a informațiilor.

Oferă protecție împotriva demenței

De asemenea, un studiu publicat în International Journal of Environmental Research and Public Health arată că șahul protejează împotriva apariției demenței și a bolii Alzheimer.

Îmbunătățește capacitatea de rezolvare a problemelor

Copiii care joacă șah au abilități mai dezvoltate de rezolvare a problemelor. De asemenea, ei pot rezolva mai repede problemele de matematică și s-a dovedit, de asemenea, că cei care au jucat șah de la o vârstă fragedă sunt mai creativi. Șahul s-a dovedit a avea efecte benefice și pentru copiii cu deficit de atenție sau pentru cei hiperactivi.

Îmbunătățește capacitatea de concentrare

Specialiștii susțin că șahul are un impact pozitiv asupra capacității de concentrare a copiilor. Bobby Fischer, cel care a devenit cel mai tânăr maestru internațional de șah la vârsta de 15 ani, susține că memoria, concentrarea și imaginația sunt printre cele mai importante atribute când vine vorba de șah. 

Stimulează ambele emisfere cerebrale

Atunci când joci șah, creierul este stimulat să gândească logic, să ia decizii pe baza elementelor vizuale și analitice și să testeze memoria. Te poți bucura de șah la orice vârstă, deoarece un creier activ este un creier sănătos!

Când simți nevoia de a da un boost memoriei și concentrării, îți recomandăm MemoPlus. Ajută la menținerea sănătății creierului!

Previous ArticleNext Article

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.