fbpx
Blog, Refenum Ice

O primăvară plină de energie

Odată cu venirea primăverii începe și activitatea fizică

Odată cu venirea primăverii îți poți relua sau, în cazul în care nu ești o persoană activă, începe activitatea fizică în aer liber, suspendată în timpul iernii. Sportul nu are doar avantaje fizice, ci și psihologice, astfel vei avea mai multă energie și o stare generală de bine. În rândurile următoare îți oferim cinci tips-uri pentru un boost de energie în această primăvară.

Acordă o atenție sporită alimentației. Iarna, alimentația tinde să fie mai săracă în fructe și legume proaspete. Odată cu venirea primăverii, apar și primele verdețuri, legume și fructe de sezon, pe care te încurajăm să le incluzi alimentației tale. Asigură-te că urmezi o alimentație echilibrată, din care nu lipsesc: proteinele (ouă, lactate degresate, carne slabă sau pește), fierul (carne roșie, spanac, semințe de dovleac), magneziul (vegetalele cu frunze verzi), fibrele (cereale integrale, legume și fructe). De asemenea, vitamina C este esențială pentru un sistem imunitar puternic, care este solicitat în acest anotimp din cazua schimbărilor climatice.

Consumă multe lichide

La fel de important este consumul suficient de lichide, începând chiar cu primele ore ale zilei. Hidratarea corectă contribuie la o mai bună concentrare și digestie, precum și la o piele mai sănătoasă.

Tot în slujba sănătății și elasticității pielii de află și somnul, care previne ridurile și cearcănele. Ziua în creștere atrage tendința de a reduce orele de somn, însă cel puțin opt ore de somn pe noapte constituie un imperativ. Pentru a avea un somn calitativ, încearcă să dormi la ora 22 și să nu cinezi după ora 19.

Ieși mai des, socializează mai mult, încearcă cât mai multe locuri – teatru, operă, concerte, pub-uri și bistro-uri. Soarele și întregul context creat de primăvară este ideal pentru noi activități, noi experiențe și întâlniri cu persoanele dragi.

Reîmprospătează-ți starea de spirit

Curățenia de primăvară poate reprezenta, de asemenea, o metodă de aplicabilitate a „reînvierii” asociate primăverii. Curățenia nu are rolul de a împrospăta doar casa, ci și starea de spirit. Reorganizează-ți casa după principii minimaliste, renunță la haine și obiecte pe care nu le mai porți sau de care nu mai ai nevoie. Astfel, te vei bucura de mai mult spațiu și îți va fi mai ușor să menții casa curată. Cu cât sunt mai puține obiecte, cu atât vei avea mai puțin de făcut. Pentru un final touch în construirea stării de bine, îți recomandăm să pui flori de primăvară într-o vază.

La generarea stării de bine te poate ajuta și Refenum Ice, în cazul unei febre musculare cu care te poți confrunta după activitate fizică sau, poate, mutarea mobilei. Refenum Ice este gelul cu efect local de răcire, care calmează durerile musculare şi articulare, reduce inflamaţia asociată febrei musculare, entorselor, fracturilor şi altor traumatisme minore.

Previous ArticleNext Article

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.