fbpx
Blog, Hedrin

Păduchii. Ultimul lucru de care familia ta are nevoie acum

Păduchii se tratează cu Hedrin

Păduchii…ultimul lucru care lipsea acum! Pandemia globală de coronavirus este un eveniment fără precedent, care afectează orice aspect al vieții. Din cauza creșterii alarmante a numărului de infectări, școlile și instituțiile de învățământ suferă intermitențe în circuitul obișnuit. Desigur, orice măsură de prevenție și împiedicare a răspândirii virusului este justificată și susținută la nivel unanim. Însă părinții nu ar trebui să neglijeze sau să subestimeze posibilitatea infectării cu păduchi în această perioadă. 

Păduchii – tot ce trebuie să știi de la răspândire la mituri

Este acea perioadă a anului în care copiii își scarpină scalpul excesiv. Chiar dacă pare imposibil în acest context de distanțare socială sau școală făcută mai degrabă online, păduchii nu trebuie subestimați. Important este că există soluția care îi combate în numai 15 minute și care poate restaura armonia în familie. Dar înainte de a trece mai departe, ar trebui să știi că există multe concepții greșite despre modul în care păduchii se răspândesc sau sunt tratați. Iar aceste concepții greșite nu fac decât să alimenteze anxietatea părinților ai căror copii au păduchi sau care au fost expuși la păduchi. Iată principalele noțiuni despre păduchi pe care trebuie ar trebui să le știi:

Păduchii de cap nu răspândesc boli, dar se răspândesc ei înşişi rapid. Deşi nu pot zbura sau sări, ei se mişcă foarte repede şi se agaţă uşor de firele de păr. O transmisiune accidentală a păduchelui de cap se poate produce fie sub forma unui contact direct (în locuri publice, locuri de joacă pentru copii, transportul în comun), fie indirect (prin intermediul pernelor, tapiseriilor sau scaunelor). Utilizarea la comun a diverselor obiecte poate duce la infestarea cu păduchi de la o persoană la alta.

Păduchii afectează oamenii din toate clasele socioeconomice. Păduchii poartă adesea un stigmat social și, în realitate, nu reprezintă o reflecție asupra igienei. Oricine poate lua păduchi! Este nevoie de contribuția mai multor părți – profesori, părinți, copii – pentru a nu mai perpetua ideea că păduchii au legătură cu igiena precară.

Convingerea că infestarea cu păduchi se poate produce numai într-un mediu murdar se explică printr-un eveniment ca perioada celui de-al Doilea Război Mondial. Oamenii trăiau în murdărie și sărăcie și pe lângă faptul că sufereau din cauza foametei, erau nevoiţi să facă faţă şi invaziei de păduchi. Acea imagine a unei frunți ridate și murdare pe care păduchii umblă în voie s-a perpetuat până în prezent.

CITEȘTE TOT ARTICOLUL PE BLOGUL HEDRIN

Previous ArticleNext Article

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.