fbpx
Blog, Hepathrombinum

Pășește în noul an cu picioare sănătoase

Pășește în noul an cu picioare sănătoase! Senzația constantă de mâini și picioare reci reprezintă o condiție de sănătate ce afectează predominant persoanele în vârstă. Totodată, în anotimpul rece este mai probabil ca această afecțiune să se accentueze. Frigul extrem înseamnă un plus de disconfort şi de griji. În această perioadă, persoanele care suferă de boli arteriale sau venoase au dureri mai mari la nivelul picioarelor şi dificultăţi la mers. Află în rândurile următoare care sunt metodele prin care poți ameliora disconfortul produs de frig.

Cum să remediezi disconfortul produs de vremea rece

Temperaturile scăzute pot determina ceea ce se numește vasoconstricţie. Cu alte cuvinte, vasele de sânge îşi micşorează calibrul, astfel că sângele se va distribui preferenţial înspre organele vitale. Senzația de mâini și picioare reci este o consecință a afectării circulației periferice. La trecerea bruscă de la frig la cald, vasele de sânge superficiale se dilată, ceea ce dermină o senzație neplacută la acest nivel. Uneori până și cele mai mici diferențe de temperatură pot însemna un disconfort intens.

Pășește în noul an cu picioare sănătoase

Alimentația și activitatea fizică sunt factori esențiali în buna funcționare a circulației sanguine. Adoptă o minimă disciplină alimentară, bazată pe consumul bogat de fructe și legume, grăsimi sănătoase (avocado, pește, nuci, ulei de măsline), hidratare corespunzătoare. De asemenea, sângele trebuie pus în mișcare, indiferent de vârstă. Sportul este elementul-cheie în menținerea sau îmbunătățirea sănătății. Sedentarismul poate provoca grave probleme de sănătate. Cu atât mai mult iarna, când viteza de circulație a sângelui este redusă. În prezența unor temperaturi scăzute, prioritare în circulație sunt creierul, inima și rinichii, extremitățile având de suferit.

De asemenea, nu uita de Hepathrombinum capsule! Ajută la restabilirea și menținerea tonusului vaselor de sânge, redându-le funcționalitatea și elasticitatea. Este sigur pentru utilizare îndelungată, de aceea este recomandat ca adjuvant în menținerea sănătății și rezistenței sistemului venos.

 

Previous ArticleNext Article

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.