fbpx
Blog, Hepathrombinum

Picioare umflate

Picioare umflate, lipsa libertății de mișcare, disconfort intens? Dacă te confrunți cu astfel de simptome, află din rândurile urmatoare cum le poți combate.

Picioare umflate – cauze

Diverși factori pot cauza umflarea țesutului de la nivelul picioarelor. Umflarea picioarelor este adesea întâlnită în cazul femeilor însărcinate. Explicația este că organismul femeii însărcinate reține mai multă apă și produce mai multe lichide corporale. Picioarele umflate se pot observa cu ușurință în special în trimestrul al treilea de sarcină.

O altă cauză a umflării picioarelor este lipsa activității fizice. Așadar, adoptă un program activ cu regularitate, indiferent de intensitatea sau durata antrenamentului. Până și o simplă plimbare pe jos contribuie la buna circulație sanguină sau starea generală de sănătate. Dacă ai un stil de viață sedentar și nu faci schimbări în această privință, starea ta se sănătate va avea de suferit.

Insuficiența venoasă cronică este și ea o problemă responsabilă de umflarea picioarelor. Insuficiența venoasă cronică apare atunci când valvele sunt deteriorate sau în urma statului prelungit pe scaun sau în picioare. Este suficient un singur obicei nesănătos pentru ca circulația sângelui să fie deteriorată și astfel să apară edemul. Traumatismele și leziunile de la nivelul picioarelor sunt o altă cauză a edemului. Acestea includ  oase fracturate, rupturi de ligamente și întinderi musculare. Dacă ai suferit o leziune sau un traumatism, sângele își va intensifica circulația în direcția zonei afectate. Astfel, apare umflarea.

Previne în loc să tratezi

De cele mai multe ori, umflarea picioarelor este temporară și nu reprezintă un motiv de îngrijorare. Cu toate acestea, este recomandat să iei măsuri pentru a reduce edemul de la nivelul membrelor inferioare, dar cel mai bine este să îl previi. Adoptă o minimă disciplină alimentară, bazată pe consumul bogat de fructe și legume, grăsimi sănătoase (avocado, pește, nuci, ulei de măsline), hidratare corespunzătoare. Sportul regulat și somnul calitativ sunt alți factori cu rol esențial pentru sănătate. De asemenea, Hepathrombinum capsule susține funcționarea normală a vaselor de sânge și contribuie la ameliorarea senzației de picioare umflate..

 

 

Previous ArticleNext Article

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.