fbpx
Blog, Flexitol

Piele uscată

Piele uscată, iritată, lipsită de vitalitate? Credeai că vremea de până acum ți-a creat probleme și disconfort? Încă n-ai simțit nimic. În ultima lună de toamnă, temperaturile încep să scadă simțitor, iar factorii agresivi pentru piele se înmulțesc. Frigul este inamicul numărul unu al pielii în sezonul rece. Pentru a nu permite vremii uscate și vântului rece să își lase amprente asupra pielii tale, iată ce trebuie să faci.

Piele uscată – cum să o previi sau tratezi

Întâi de toate, problema trebuie tratată dinspre interior spre exterior. Așadar, alimentația este un aspect esențial în dictarea stării de sănătate a pielii. Consumă zilnic fructe și legume. Acestea sunt surse bogate de vitamine esențiale pentru o piele sănătoasă. Nu uita nici de semințele de dovleac, nuci, migdale, năut, orez. De asemenea, grăsimile benefice organismului combat uscarea pielii. Consumă alimente bogate în acizi grași esențiali, între care somon, ulei de măsline, cânepă sau in, avocado. Totodată, crește consumul de apă. Hidratarea contribuie la aspectul de luminozitate și netezime a pielii. Chiar dacă nu simți sete, hidratează-te cu cel puțin 2 litri de apă pe zi. Renunță la cafea sau sucuri carbogazoase sau adaugă un pahar cu apă după fiecare altă băutură. Nu uita nici de sport, căci are beneficii atât în aspectul sănătos al pielii, cât și în starea bună a psihicului.

Fă alegerile corecte. Atunci când cumperi produse pentru îngrijirea pielii, nu te lăsa atras de ambalaj, culoare, miros sau brand. Ce te interesează este ca pielea ta să fie sănătoasă. Așadar, citește ingredientele produsului și evită cremele care conțin emulsificatori, conservanți și alcool. Aceste elemente nu fac altceva decât să irite pielea. Firmele de cosmetice se întrec în afirmația că produsele lor sunt realizate din ingrediente naturale, însă în realitate sunt foarte puține cele care îndeplinesc acest criteriu. Optează pentru creme care au în compoziție uleiuri esențiale și care conțin cât mai multe vitamine.

Rezultate vizibile după prima utilizare

O cremă de mâini eficientă este Flexitol. Formula sa unică hidratează pielea, tratează mâinile uscate, aspre și crăpate și menține umezeala în celulele epidermei. Flexitol balsam pentru mâini conține Uree în concentrație de 10%, Parafină, Lanolină și unt de Shea, cu rezultate vizibile după prima zi de utilizare.

Previous ArticleNext Article

1 Comment

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.