fbpx
Blog, Flexitol

Pielea în vreme de COVID-19

Cum să-ți protejezi pielea în vreme de COVID-19

Pielea, la fel ca o mulțime de alte lucruri, a avut de suferit în urma pandemiei mondiale de coronavirus. În plus față de viața noastră socială și personală, noul coronavirus ridică provocări noi pentru toți medicii, inclusiv dermatologii. Au apărut mai multe afecțiuni ale pielii ca urmare a contactului prelungit cu echipamentul de protecție și a igienei excesive. Au fost semnalate leziuni de presiune, dermatită de contact, mâncărime, urticarie la presiune și agravarea bolilor de piele preexistente, inclusiv dermatită seboreică și acnee. Următoarele rânduri se concentrează asupra manifestărilor dermatologice corelate cu COVID-19, astfel încât să fii conștient de complicațiile pielii și să poți lua măsuri preventive.

Pielea și afecțiunile dermatologice în vremea pandemiei

Pielea este cel mai mare organ și, totodată, o structură complexă de țesuturi care conlucrează pentru a forma o barieră de protecție, apărând organele interne de invadatori străini. Însă ocupând o suprafață atât de mare, pielea este expusă constant condițiilor dificile. Iar pandemia globală de COVID-19 îngreunează cu atât mai mult situația.

Utilizarea măștii de protecție este esențială pentru protecția personală și a celor din jur în aceste vremuri. Însă pentru protecție riguroasă, ochelarii sunt indicați, întrucât reduc riscul contaminării conjunctivale. Însă fii atent la semnalele pielii tale, căci utilizarea echipamentului de protecție poate induce prurit și foliculită sau poate declanșa dermatita seboreică. Utilizarea pe termen lung a mănușilor de protecție duce la ocluzie și la o stare de hiperhidratare a epidermei, observabilă clinic ca macerare și eroziuni, conducând la dezvoltarea dermatitei de contact.

Iar cum COVID-19 are o rezistență relativ scăzută la dezinfectanți, mâinile intră în contact de multe ori pe zi cu substanțe ca etanol, acid peracetic, clor, spirt. Spălarea excesivă a mâinilor ca măsură preventivă în transmisia COVID-19 este mai mult decât indicată, însă poate duce la apariția dermatitei de contact. Spălarea exagerată a mâinilor cu detergenți sau dezinfectanți poate afecta mantia hidrolipidică a suprafeței pielii și poate fi, de asemenea, responsabilă pentru iritații și chiar dezvoltarea dermatitei de contact.

Două treimi dintre lucrătorii din domeniul sănătății își spală mâinile de peste 10 ori pe zi, dar doar 22% aplică cremă de protecție a pielii. Și același lucru este valabil pentru populația de rând. În mod cert toate aceste măsuri de protecție sunt esențiale, însă este important să nu neglijăm sănătatea pielii și să-i susținem echilibrul.

Previne răspândirea COVID-19. Dar nu uita de sănătatea pielii tale

Purtarea măștii, vizierei, ochelarilor sau mănușilor de protecție, igiena frecventă și corectă a mâinilor, dezinfectarea suprafețelor cu care intrăm în contact sunt metode absolut necesare de a păstra sănătatea proprie și colectivă și de a elimina virusul din ritmul vieții noastre. Însă la fel de esențială este și grija pentru organul care are de suferit în urma acestei protecții. Utilizarea emolienților și cremelor hidratante este esențială în prevenirea complicațiilor cutanate agravate de măsurile preventive întreprinse în timpul pandemiei. Balsamul pentru mâini Flexitol are o compoziție unică, eficientă pentru a penetra straturile profunde ale pielii. Amestecul de uree și substanțe emoliente este conceput pentru a oferi o hidratare eficientă și rapidă, dar profundă și de lungă durată în același timp.

Previous ArticleNext Article

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.