fbpx
Blog, Bronhoklir

Remedii naturale pentru tuse

Remedii naturale pentru tuse. Ia un plic de Bronhoklir!

Remedii naturale pentru tuse există la tot pasul. Important este să-ți dorești să combați disconfortul provocat de tuse în acest mod. Atunci când apare tusea, majoritatea persoanelor dau iama în farmacii și achiziționează tot ce le iese în cale, fără să-și pună problema ingredientelor din compoziție. Însă este timpul să ne pese de orice substanță care ne pătrunde în organism și să ne apropiem mai mult de natură. Rândurile următoare concentrează mai multe metode și remedii naturale cu ajutorul cărora poți ameliora tusea, fie că este uscată, productivă sau tusea fumătorului.

Remedii naturale pentru tuse

Oamenii recurg la o serie de remedii pentru a încerca să trateze o tuse persistentă. Însă hai să ne uităm la cele naturale dintre acestea:

Miere – Potrivit mai multor cercetări, mierea poate ameliora tusea. Eficiența mierii este dovedită în reducerea simptomelor de tuse acută, provocată de infecții ale tractului respirator superior. Totuși, trebuie să știi că mierea poate fi administrată doar adulților și copiilor cu vârsta peste 5 ani. Din cauza botulismului infantil, o afecțiune foarte rară care poate pune viața în pericol, sub nicio formă mierea nu trebuie administrată unui copil care are vârsta sub un an. Pentru a folosi mierea în scopul ameliorării tusei, amestecă 2 lingurițe cu apă caldă sau cu ceai de plante. Bea acest amestec o dată sau de două ori pe zi.

Ghimbir – Datorită proprietăților antiinflamatorii, ghimbirul poate ușura o tuse uscată sau astmatică. Explicația constă în faptul că unii compuși antiinflamatori din ghimbir au capacitatea de a relaxa membranele căilor respiratorii, ceea ce implicit reduce și tusea. Pentru a te bucura de efectele benefice ale ghimbirului, prepară o ceașcă de ceai fierbinte în care adaugi 20-40 de grame de ghimbir proaspăt. Pentru a îmbunătăți gustul, adăugă miere sau suc de lămâie, care sunt totodată și un plus de ajutor în lupta cu tusea.

Fluide – Hidratarea este vitală pentru cei care se confruntă cu tuse sau răceală. Cercetările au făcut bine cunoscut faptul că consumul de lichide la temperatura camerei poate atenua tusea și secrețiile nazale. Iar băuturile fierbinți ameliorează și mai multe simptome, inclusiv dureri în gât, frisoane și oboseală. Băuturile calde care pot fi reconfortante includ: ceaiuri din plante, ceai negru decofeinizat, apă, sucuri de fructe.

CITEȘTE TOT ARTICOLUL PE BLOGUL BRONHOKLIR

Previous ArticleNext Article

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.