
Dacă te confrunți cu intoleranța la histamină, știi că anumite alimente îți pot provoca simptome precum balonare, migrene, diaree sau constipație. De aceea, este important să incluzi în regimul tău acele alimente care vor fi bine tolerate de organismul tău. Îți propunem trei rețete de salate cu conținut scăzut de histamină, pe care le poți pregăti la prânz.
1. Salată verde cu sfeclă, morcov și castravete
Este sezonul verdețurilor proaspete, așa că vei găsi cu ușurință la piață sau la supermarket o salată verde crocantă, pe care să o folosești alături de rondele sau fâșii de sfeclă, morcov și castraveți. Ai grijă ce dressing folosești! Oțetul din vin are un conținut ridicat de histamină și poate duce la apariția simptomelor neplăcute. Poți opta pentru o linguriță de ulei de măsline și câteva fire de pătrunjel, care vor da un plus de prospețime salatei.

2. Salată kale cu ridichi și ulei de măsline
Chiar dacă nu este atât de cunoscută precum clasica salată verde, trebuie să știi că salata kale este încărcată de vitamine și minerale. Conține vitaminele A, K, C, B6, precum și calciu, cupru și magneziu. Mai mult decât atât, este și foarte gustoasă! Dacă nu ai încercat-o până acum, testeaz-o într-o salată alături de ridichi, presar-o cu sare și ulei de măsline și, dacă e pe gustul tău, pătrunjel sau oregano.

3. Salată Iceberg cu varză roșie cu dovlecei la grătar
Dacă vrei să pregătești un prânz rapid, dar fresh și consistent, ai nevoie de un sfert sau jumătate dintr-o salată Iceberg, fâșii de varză roșie și jumătate de dovlecel tăiat rondele și gătit pe grătar. Dacă îți place gustul rozmarinului (plantă bogată în fier, vitamina B6 și calciu), poți adăuga câteva frunze peste salată.

Pentru a te bucura de toate alimentele preferate, poți preveni și ameliora simptomele cauzate de histamina în exces cu ajutorul Daosin.