fbpx
Beliema, Blog

Șapte greșeli pe care le faci după actul sexual

Pentru o viață de cuplu sănătoasă, trebuie să acordați împreună mai multă atenție la ceea ce se întâmplă după momentele tandre pe care le-ați petrecut în pat. Sărind peste anumite obiceiuri, puteți ajunge în cabinetul medicului. Păstrați igiena după fiecare act sexual, astfel încât să fiți siguri că eliminați riscul unor posibile infecții. În acest articol vă vom prezenta ce greșeli trebuie evitate după actul sexual.

1. Nu urinezi după ce ai avut contact sexual

Specialiștii healthline.com susțin faptul că urinatul după actul sexual nu este necesar, însă poate preveni anumite infecții ale tractului urinar. Aceste probleme medicale apar în momentul în care bacteriile pătrund în tractul urinar, prin uretră, și ajung în vezica urinare. Urinarea după actul sexual ajută la curățarea de microorganisme care pot afecta sănătatea sistemului urinar. Specialiștii au stabilit și un timp optim în care poți merge la baie după ce actul sexual s-a consumat. Ideal ar fi ca partenerii să urineze după aproximativ 30 de minute. Chiar dacă poate preveni unele infecții, urinatul după actul sexual nu poate preveni sarcina.

2. Nu faci duș

Imediat după încheierea actului sexual, unii parteneri evită să meargă la duș. Prin menținerea unei igiene corespunzătoare, riscul ca infecțiile ce se transmit pe cale sexuală scade. Prin folosirea apei calde și a produselor de îngrijire, microorganismele pot fi îndepărtate, iar astfel corpul este ferit de acțiunea lor. Recomandarea specialiștilor este ca după fiecare act sexual, partenerii să meargă la baie și să facă duș. De asemenea, asigurarea igienei intime este foarte importantă. Pe piață există produse create special pentru menținerea unei igiene corespunzătoare a zonei intime. Beliema Pro-Sensitive gel intim” are o compoziție adaptată zonei intime și a fost creat special pentru pielea sensibilă ce prezintă tendințe de iritare sau care se înroșește ușor.

3. Uiți de contracepție sau de importanța controlului pentru BTS

Cu toate metodele de prevenire și control, bolile cu transmitere sexuală (BTS) sunt încă prezente în viețile noastre. Un raport oficial al Centrului de Control al Bolilor, SUA, realizat în 2019, arăta că 2,5 milioane de cetățeni americani au fost diagnosticați cu afecțiuni precum chlamydia, gonoree sau sifilis. După fiecare act sexual, atât tu, cât și partenerul tău fiți responsabili și asigurați igiena corespunzătoare în zona intimă. Astfel, limitați răspândirea bolilor cu transmitere sexuală. Aveți încredere în măsurile contraceptive și folosiți-le în mod corespunzător.

4. Nu bei apă

Apa joacă un rol important în buna funcționare a organismului și te poate ajuta să-ți îmbunătățești viața sexuală. Potrivit medicalnewstoday.com, bărbaților le este recomandat să bea apă înainte de actul sexual pentru a putea menține fermă erecția penisului. Apa îmbunătățește circulația și ajută sângele să ajungă mai repede către extremitățile corpului. De asemenea, după sex este bine să consumați cât mai multă apă, deoarece ajută la eliminarea prin urinare a microorganismelor ce pot provoca anumite infecții.

5. Porți lenjerie intimă prea strâmtă

Zonele intime intră în contact direct cu lenjeria. Alegerea unei piese de lenjerie nepotrivită vă poate afecta sănătatea. După actul sexual, purtați lenjerie care să nu vă creeze senzația de încorsetare. Lenjeria intimă prea strâmtă poate crea disconfort și iritații ale pielii. Astfel pot apăra anumite infecții specifice zonei intime.

6. Faci abuz de spălături vaginale

Chiar dacă igiena zonei intime trebuie asigurată, excesul poate fi dăunător. Efectuate frecvent, după actul sexual, spălăturile vaginale pot distruge flora bacteriană specifică acestei zone, iar astfel crește riscul apariției infecțiilor. Vaginul este un organ ce deține un sistem propriu de curățare, folosind secreții pentru eliminarea bacteriilor. Spălăturile vaginale în exces riscă să schimbe pH-ul florei vaginale, favorizând apariția problemelor ginecologice.

7. Nu-ți cureți jucăriile sexuale

Pentru a-și condimenta viața sexuală, unele cupluri apelează la jucăriile sexuale. După actul sexual, aceste obiecte trebuie igienizate corespunzător, pentru că pot crea un mediu favorizant dezvoltării bacteriilor. Astfel, crește riscul de infectare cu diferite microorganisme. Jucăriile sexuale trebuie spălate cu apă caldă și săpun, iar apoi păstrate în condiții de igienă corespunzătoare pentru a nu intra în contact cu mediul ambiental.

Previous ArticleNext Article

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.