fbpx
Beliema, Blog

Șapte sfaturi pentru a menține igiena intimă la menstruație

Este din nou acea perioadă delicată a lunii. În timpul menstruației, sistemul tău imunitar are nevoie de mai mult ajutor pentru a-ți proteja corpul de virusuri și bacterii. Trebuie să fii foarte atentă la igiena intimă în această perioadă. Îți oferim câteva sfaturi pentru menținerea igienei intime optime:

  1. Folosește lenjerie intimă separată

Poate că te întrebi ce legătură există între zona intimă și sistemul imunitar. Biblioteca Națională de Medicină, SUA, a publicat un studiu potrivit căruia, în timpul menstruației, capacitatea de apărare a organismului scade, corpul fiind mai expus pericolului infecțiilor. De asemenea, există un risc mai mare ca în zona ta intimă să se dezvolte mai multe bacterii, din cauza proceselor fiziologice care se produc în perioada menstruației. Printr-o igienă corespunzătoare, vei putea să elimini aceste bacterii. Atunci când ești la menstruație, poartă o lenjerie diferită față de cea pe care o folosești în celelalte zile. Dacă se pătează, este bine să o dezinfectezi. Specialiștii recomandă și folosirea lenjeriei speciale pentru menstruație. Este confecționată din materiale ce conțin un strat absorbant, cu efect antibacterian. Acest tip de lenjerie intimă nu diferă cu nimic de cea pe care o ai in sertar, în mod obișnuit.

  1. Fă dușuri frecvente

Fiecare duș îți oferă acea senzație reconfortantă, care te ajută să faci față tuturor provocărilor ce te așteaptă. În timpul menstruației, acordă mai multă atenție igienei locale. Fă duș mai des decât înainte, pentru că astfel vei menține curată zona intimă. De asemenea, vei reuși să elimini mai repede microorganismele care îți pot afecta sănătatea. Este important să folosești doar produse naturale, prietenoase cu pielea. Specialiștii thehealtsite.com sunt de părere că trebuie să ai grijă doar de exteriorul zonei tale intime. Este nerecomandat ca în perioada menstruației să apelezi la metode prin care să cureți interiorul vaginului. Produsele folosite ar putea  distruge bacteriile bune, care oferă protecție zonei tale intime.

  1. Folosește produse recomandate și testate de specialiști

Ai auzit că prietenele tale își mențin igiena intimă cu ajutorul unor spray-uri sau săpunuri pe care le-au cumpărat de la supermarket. Dar ele știu foarte puține detalii despre aceste produse. Sănătatea zonei tale intime contează pentru ca organismul tău să funcționeze perfect. Igiena locală se menține doar cu ajutorul produselor testate și recomandate de către specialiști. Discută cu medicul tău ginecolog despre produsele pe care le poți utiliza pentru igiena intimă în timpul menstruației. Ai nevoie de produse prietenoase cu pielea ta, care să nu îți provoace iritații sau mâncărimi. Corpul tău trece printr-o serie de transformări și nu trebuie să-l expui suplimentar unor situații dificile. Recomandarea noastră este gelul intim Beliema Pro-Sensitive gel intim”. Fără parfum sau coloranți sintetici, protejează împotriva iritațiilor și hidratează pielea sensibilă.

  1. Folosește cupa menstruală

În timpul fiecărei perioade menstruale, te-ai bazat pe protecția oferită de tampoane sau absorbante. Există însă și produse ce pot fi reutilizate. Cupa menstruală este un astfel de produs. Confecționată din materiale moi, cupa menstruală se introduce în vagin și a fost creată pentru a colecta sângele rezultat în timpul menstruației. Ea poate fi reutilizată, însă pentru asta trebuie să-i asiguri o igienă corespunzătoare. După fiecare folosire, clătește-o bine cu apă și săpun sau produse dezinfectante.

  1. Curăță lucrurile pe care le-ai purtat

Ai grijă de ca lenjeria de pat sau hainele pe care le-ai îmbrăcat în timpul menstruației să fie bine curățate. Lenjeria de pat, de exemplu, ar putea deveni un mediu propice pentru dezvoltarea germenilor care îți afectează sănătatea. Iar regula se aplică și în cazul hainelor purtate în timpul menstruației.

  1. Schimbă-ți frecvent absorbantul/tamponul

Pentru sănătatea zonei tale intime și menținerea unei igiene adecvate, este important să schimbi absorbantul sau tamponul cât mai des posibil. Perioada de timp optimă recomandată de specialiști este de maximum șase ore. Un rol important în acest proces îl are și fluxul sanguin. Un flux ridicat presupune schimbarea metodelor de protecție la fiecare trei ore. Nu trebuie să treacă mai mult de șase ore pentru înlocuirea tampoanelor și absorbantelor, pentru că astfel apare riscul dezvoltării infecțiilor vaginale.

  1. Poartă doar îmbrăcăminte confortabilă

Poate că vrei să-ți pui silueta în valoare cu acei pantaloni care-ți vin perfect pe talie, însă aceștia sunt prea strânși pe corp, iar tu ești la menstruație. În această perioadă, pentru a asigura igiena intimă corespunzătoare, este recomandat să porți haine mai largi, care-ți oferă lejeritate. Acest tip de ținute îți vor oferi fluxul de aer necesar pentru zona intimă și vor preveni transpirația excesivă.

Previous ArticleNext Article

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *