fbpx
Blog, Hedrin

Semnele unui păr sănătos

Păr sănătos - cum îți dai seama?

Semnele unui păr sănătos nu sunt atât de greu de identificat și interpretat. Cu toate acestea, multe persoane ignoră strigătele de ajutor ale podoabei capilare – fie că este vorba de păr despicat, ars sau rar. În cazul în care le confunzi cu „bad hair days”, iată câteva semne care-ți transmit că părul tău este mai sănătos decât crezi.

Semnele unui păr sănătos

  • Părul tău arată grozav după o tunsoare – Dacă-ți simți părul fresh și vitalizat după vizita la salonul de coafură, este posibil să nu fie atât de deteriorat pe cât credeai. Adesea, oamenii cred că părul lor este deteriorat atunci când, în realitate, au doar vârfuri despicate ce necesită îndepărtate. O tunsoare care îndepărtează vârfurile despicate arată că părul nu este deteriorat de la rădăcină în jos.
  • Părul tău radiază de strălucire – Părul strălucitor este un rezultat al răspândirii uleiului natural din pielea capului pe toată suprafața firului de păr. Deci, dacă părul tău este strălucitor, ar putea însemna că uleiurile naturale se distribuie uniform în părul tău.
  • Pierzi câteva fire de păr atunci când îl șamponezi sau îl piepteni – Pierderea câtorva fire de păr la șamponare sau pieptănare este perfect normală și sănătoasă. Totuși, pierderea excesivă a părului ar putea fi un motiv de îngrijorare. Pierderea unei cantități mici de păr nu este un motiv de îngrijorare, pentru că asta implică ciclul de creștere. Însă dacă pierzi prea mult, poate ar trebui să consulți medicul.
  • Crește, chiar dacă nu crește foarte repede – Creșterea părului este un semn bun, pentru că indică buna funcționare a organismului. Dar dacă crește cu o viteză mai lentă decât un sfert de centimetru pe lună, atunci ceva nu este în regulă. La baza problemei poate sta o deficiență de vitamine, o problemă tiroidiană sau o reacție slabă la un medicament. Deși s-ar putea să nu observi cât de repede crește părul tău, dacă părul pare să nu crească deloc de mai multe luni, consultă medicul.
  • Vârfurile sunt de obicei sănătoase, nu despicate – O mulțime de vârfuri despicate ar putea însemna că părul tău nu este așa sănătos pe cât ai crezut. Dacă te uiți la terminațiile firelor tale de păr și acestea par să nu fie despicate sau deteriorate, se poate spune că părul tău este într-o formă bună.
  • Părul tău păstrează umezeala – Măsura în care părul tău reține umezeala este un alt potențial indicator pentru cât de sănătos (sau nesănătos) ar putea fi părul tău. Și există o modalitate prin care poți testa cât de multă umiditate ar putea reține podoaba ta capilară. Ia câteva fire de păr și pune-le într-un castron cu apă. Dacă plutesc, înseamnă că ai un păr sănătos. Părul deteriorat este poros, ceea ce permite apei să se strecoare și, prin urmare, îneacă părul.

CITEȘTE TOT ARTICOLUL PE BLOGUL HEDRIN

Previous ArticleNext Article

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.